FOTD Review Swatch

All About Nudes van Essence

Het All About Nudes palette, na veel voorbij lopen heb ik hem toch in mijn mandje gegooid en afgerekend. Ik heb namelijk bijna de zelfde palette uit een eerdere collectie van Essence, die vond ik niet zo. Toch wilde ik het weer gaan proberen met het All About Nudes Palette van Essence. De veilige neutrale bruintinten bleven naar mij lonken, waardoor ik toch overstag ben gegaan. En dan scheelt het dat het met Essence ook nooit echt een hap uit je portemonnee is.

All About Nudes Palette van Essence

Het All About Nudes palette is gemaakt van transparant kunststof wat stevig aanvoelt. Persoonlijk vind ik het wel netjes, en lekker makkelijk dat je gelijk ziet welke kleuren er in zitten.

All About Nudes Palette van Essence All About Nudes Palette van Essence

De kleuren die ze gekozen hebben vind ik mooi, veilig maar wel mooi. vind ik de lichte taupe kleuren wel op elkaar lijken. I’ts All About Nudes!

All About Nudes Palette van Essence swatchesAll About Nudes Palette van Essence swatches

De swatches van Essence All About Nude vind ik erg goed! Ze zijn wel wat poederig, maar dat is goed tegen te gaan door de kwast af te tikken. Het vorige nude palette van Essence (met 6 kleuren) viel mij nogal tegen, dus dit is absoluut een vooruitgang! Ik vind vooral de eerste 4 swatches heel mooi, de onderste rij vind ik de middelste kleuren iets te veel op elkaar lijken. Ook vind ik die twee een beetje bleekjes.

All About Nudes van Essence look

Ik begon licht, maar uiteindelijk veranderde ik het toch in een wat donkerdere look.

Essence All About Nudes lookEssence All About Nudes look

Ik ben mijn look begonnen met kleur 1 onder mijn wenkbrauw, daarna heb ik kleur 3 in mijn crease en iets daarboven aangebracht als als transitie kleur. Over mijn bewegend ooglid heb ik kleur 2 aangebracht, aangezien ik de look met een vrij nude idee begon. Kleur 4 bracht ik aan op mijn outer v, en in mijn crease voor een wat donkerdere schaduw, ook bracht ik kleur 4 onder mijn onderste wimperrand aan. Omdat ik het geheel toch donkerder wilde hebben, bracht ik kleur 8 aan over mijn bewegend ooglid, en blende dit omhoog in mijn crease, zodat mijn matte look ineens toch wat glans en sparkle kreeg! Op mijn traanbuis, bracht ik kleur 5 aan de boel weer een beetje op te helderen! Mascara op, eyeliner over de look en hoppa!

Het viel mij op, dat het een hele mooie warme kleuren combi is geworden, die in sommig licht bijna een paarse gloed had! Ik denk dat het een combinatie was van de glitterige kleur 8 en het feit dat ik de color tattoo creme de rose als basis droeg.

Essence All About Nudes look

Ik ben super tevreden over het pigment van de oogschaduws uit het All About Nude palette van Essence. En eerlijk, het merk heeft toch weer een pluspunt verdient door deze toevoeging! Het palette is te koop bij het kruidvat voor €3,99

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  jeapiebel
  december. 2015 at 09:33

  De kleur op je arm is echt mooi. Jammer dat het een beetje poederig is. Maar het feit dat het al verbetert dan zijn voorganger is al goed. Door je review ben ik ook mee eens dat het een mooie palette is. De oogschaduw vind ik echt een mooie kleur en goede look heb je gemaakt.

  • Reply
   Tjuly
   december. 2015 at 10:04

   Dankjewel!

 • Reply
  Cindy
  december. 2015 at 10:02

  Voor die prijs hoef je hem niet te laten liggen. Vind m mooi.

  • Reply
   Tjuly
   december. 2015 at 10:04

   Voor de prijs kan je hem bijna niet laten liggen!

 • Reply
  manon
  december. 2015 at 12:46

  Wat een mooie palette is dit!

 • Reply
  Manouk
  december. 2015 at 15:27

  Mooie kleuren! Dit zijn kleurtjes die iedereen eigenlijk wel staan!

 • Reply
  anna
  december. 2015 at 19:35

  Wauw, wat een prachtige look heb je gemaakt! En wat heb je een mooie blog 🙂

  • Reply
   Tjuly
   december. 2015 at 09:10

   Dankjewel Anna!

 • Reply
  Sax and the Pretty
  december. 2015 at 09:01

  Wow, bij jou issie prachtig. Het valt me op dat bij velen de kwaliteit van dit palette verschilt. Ik had helaas een slechte….x

  • Reply
   Tjuly
   december. 2015 at 09:10

   OH! Dat is echt zonde! Dat had ik denk ik bij de vorige 🙁

 • Reply
  Saskia
  december. 2015 at 16:00

  Erg mooi en ik vind je look echt fantastisch. Ik heb zelf dit palette in bronskleur, ben er ook heel blij mee.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  december. 2015 at 15:59

  Erg mooie look zeg wauw goed weekend!

 • Reply
  Mariska
  december. 2015 at 06:38

  Met een nude palette zit je altijd wel goed volgens mij! De swatches zijn er mooi uit. De look staat je geweldig! Ik weet niet of het aan mij ligt maar op de look-foto’s lijken de kleuren iets anders dan het palette. Maar dat maakt het niet minder mooi 🙂

  • Reply
   Tjuly
   december. 2015 at 08:06

   Dat was mij ook opgevallen, dat schreef ik ook 😉 Alsof er een zweem paars doorheen zit. 🙂 Kan misschien komen door het licht, of de maybelline color tattoo als basis 🙂

 • Reply
  Sheila
  januari. 2016 at 10:13

  Ik houd wel van dat betaalbare merk. Je kan nooit echt een miskoop doen. Zelf zou ik ook alleen maar de eerste 4 kleuren gebruiken en dat maakt eigenlijk al dat ik het niet zo snel zou kopen. Daarbij is bruin op een getinte huid ook minder zichtbaar dan op een blanke huid. Maar op jouw huid ziet er het mooi uit!

Leave a Reply