Beauty makeup Review Swatch

Cherry Oil Lipsticks

Innovatie in plantaardige cosmetica… Cherry Oil Lipsticks ! Dit is de eerste keer voor Yves Rocher, dat er is gekozen voor kersenolie in lipsticks. Waarom kersenolie? Omdat kersenolie het vermogen heeft om licht te breken maar ook omdat het een mooi glanzend effect geeft. Bovendien is deze olie rijk aan Omega 6 en 9 welke bekend staan om hun natuurlijk voedende én beschermende werking. Ik moet bekennen, deze lipsticks klinken zeer veel belovend!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks

Qua uiterlijk vind ik de Cherry Oil Lipsticks er niet verkeerd uitzien. Het enige wat ik wel een beetje jammer vind, is dat je alleen op de onderkant kunt zien welke kleur het is. Je ziet het er verder namelijk niet aan af. In welke huls, welke kleur lipstick zit. De  vorm is gewoon mooi strak, en de kleur van de huls kan er ook gewoon mee door! (ondanks het kerstgehalte door de rode kleur) Eigenlijk niets echt op aan te merken!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks

Hmm, kersenolie was het? Wauw wat een gigantische geur explosie, als je de lipsticks open maakt. Ik vind het niet erg als lipstick een beetje geurig is, maar dit moet wel snel na het aanbrengen verdwijnen. Dus daar hoop ik bij deze lipsticks ook op, want ondanks dat de geur ergens wel lekker is, denk ik dat ik dat ik hier erg misselijk van zou kunnen worden. Als je het continue zou ruiken. Zo heftig, zo zoet!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks

Ik vind de kleuren echt heel mooi zo op het eerste gezicht! Een mooi divers kleurenpalet zo!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks

De eerste 6 kleuren zijn erg licht, en geven meer glans dan kleur af.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks11 – Miel Dore
is een hele lichte nude tint. Deze kleur vind ik op mijn lipkleur niet zo geschikt.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks12 – Marron Glace
komt er op mijn lippen een beetje oudroze uit. Wel vind ik de kleur nog een beetje bleek.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks21 – Litchi
lijkt erg op de vorige. Ik vind de kleur een beetje wegvallen, ik denk dat dit komt door mijn eigen lipkleur.
Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks22 – Corail Doux
deze lijkt mij wel een my lips but better! Een mooie tint!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks31 – Rose Grenadine
geeft wel een redelijke kleur af. Alleen heb ik op mijn bovenlip en de binnenkantjes minder dekking.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks32 – Rose Cocktail
heeft net als de vorige redelijke kleur en iets meer dekking.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks

De andere 6 Cherry Oil lipsticks zijn een stuk donkerder en meer gepigmenteerd.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks41 – Iris Mauve
vind ik wel een erg mooie alledaagse kleur!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks42 – Rose Vif
heerlijk zomerse tint. Rose Vif is vrolijk, fleurig en doet mij denken aan vakantie.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks51 – Rouge Grosseile
de meeste rode in de collectie. Wederom niet onwijs knallend, maar daardoor wel makkelijk draagbaar qua kleur.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks52 – Cerise Noire
ohhw! Deze vind ik wel heel erg gaaf! Ondanks dat ie niet overal even lekker wil dekken vind ik het wel een hele gave vampy kleur! Zo’n berry kleur heeft toch iets spannends, en Cerise Noire maakt het ook niet te hard, ondanks de donkere kleur.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks61 – Tangerine
zacht rood met een vleugje oranje. Een frisse kleur, die volgens mij veel mensen goed zal staan. Het is een makkelijke kleur!

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks61 – Sienne
een medium bruine tint. Ondanks dat bruine tinten niet het meeste spannend zijn, voel ik mij toch altijd wel veilig met dat soort kleuren.

Ik heb tijdens het swatchen wat last gehad met het licht, zonnetje, wolk, zonnetje, wolk etc. Vandaar dat het licht soms wat anders is op de foto’s. Mijn ervaring en indruk, ik vind de collectie redelijk. De dekking is niet bij alle lipsticks even goed. Dat vind ik wel jammer, je ziet het ook aan de binnenkant van mijn lippen. Dat mijn eigen lipkleur daar bij sommige kleuren gewoon nog te zien is. Wel denk ik dat het ideale lipsticks zijn voor mensen die wel graag lipstick willen dragen, maar die wat meer op safe willen spelen. Geen van de lipsticks is namelijk echt in your face! En daardoor zijn ze wel wat meer draagbaar. Waar ik zo bang was voor de geur, viel het mij eenmaal aangebracht reuze mee. Ik rook de zoete geur wel even, maar al snel was het weg. Misschien raakte ik er aan gewend, of het vervliegt gewoon snel. Gelukkig maar! Want als ik het continue zou ruiken, daar houd ik niet zo van. Mijn mening is dus wel een beetje dubbel, ik vind er mooie lipsticks tussen zitten. Maar er zijn wel punten die verbeterd zouden mogen worden.

Yves Rocher Cherry Oil Lipsticks

De Cherry Oil Lipsticks zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Yves Rocher voor €5,95 (normale prijs €11,90)
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  mei. 2014 at 07:47

  ik vind ze je gewoon allemaal erg mooi staan 😀 en dat van het licht was me niet eens opgevallen tot je het zelf zei 😉

 • Reply
  Manon
  mei. 2014 at 08:13

  Ik vind alle kleuren echt super mooi bij je staan

 • Reply
  Iris
  mei. 2014 at 07:50

  wat een lieve kleurtjes! Wel jammer dat de dekking niet helemaal top is…

 • Reply
  Carine
  juni. 2014 at 11:39

  vind Rose Vif je erg mooi staan, mooie heldere kleur

Leave a Reply