Beauty DIY huidverzorging Lifestyle

DIY Maskers

I Love DIY Maskers! <3

Waarom zou je veel betalen voor maskertjes die je bij de drogisterij haalt, als je de basis ingrediënten gewoon thuis zou kunnen vinden! Hier deel ik weer een paar fijne recepten met jullie, vooral voor een vettige huid.

Een gezicht masker laat je ongeveer tussen de 10 t/m 15 minuten intrekken. De fijnste manier om je gezicht te reinigen is door een washandje onder (niet te) heet water vol te laten lopen. Hier knijp je het overtollige water uit. Druk het washandje op je gezicht, en laat hem er even een minuutje op rusten. Dan kan je met een draaiende beweging, je gezicht schoonmaken. Herhaal dit, als je washandje te droog, of vies word.

3 nieuwe receptjes.

DIY Maskers

#1 Bananen Masker, liefst met super rijpe bananen (je kan ook super rijpen bananen invriezen, en gebruiken wanneer je ze nodig hebt!)
Wat je nodig hebt;
1 banaan (liefst heel rijp)
2 theelepels honing
1 limoen of sinaasappel

Bereiding;
Prak de banaan, mix het met de honing. Voor het mooiste resultaat, kan je het ook in de blender gooien. Voeg wat druppels sap toe van de limoen/sinaasappel. Laat dit 15 minuten intrekken, en neem dan af met een heet washandje.

DIY Maskers

#2 Curcuma masker voor droge & Vette huid
Wat je nodig hebt;
(vette huid) 2 eetlepels bloem
(vette huid) 1/4 theelepel curcuma
(vette huid) 1/4 kopje yoghurt (

(droge huid) paar druppels citroensap
(droge huid) 2 (of meer) eetlepels olijfolie, hazelnoot olie, of cocosolie  paar druppels honing

Bereiding;
Mix de curcuma en de bloem samen voor beide huidtypes, rustig aan de ingrediënten mixen tot je een mooie pasta of saus-achtige substantie hebt. Smeer het masker uit op het gezicht en de hals. Laat dit 15/20 minuten intrekken. en neem dan af met een nat heet washandje.

Extra info, curcuma schijnt een goede medicinale werking te hebben. In India wordt curcuma traditioneel gebruikt voor de behandeling van wondjes en schrammen.. Curkuma wordt in Azië niet alleen gebruikt om rijst mee te kleuren, maar wordt ook verondersteld te werken als medicijn tegen allerlei ziektes, zoals trombose en hersenaandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Onderzoek aan de Rhodesuniversiteit in Zuid-Afrika heeft wel de werking van het kruid bevestigd in de binding van zware metalen. Sheril Daniel deed onderzoek naar curcumine, één van de drie ontstekingsremmende stoffen die veel in geelwortel voorkomen. Hij constateerde bij ratten dat curcumine de hersens beschermt tegen beschadiging door cyanide, lood en cadmium. De stof bindt zich aan deze giftige verbindingen voordat die schade kunnen toebrengen in de hersenen. Daniel denkt dat door het veelvuldige gebruik van curcuma in Indiase gerechten Alzheimer in India nauwelijks voorkomt. (wiki)

En Indiase vrouwen gebruiken het om hun huid lichter en stralender te maken. Zo gebruikt actrice Thandie Newton (zij heeft een donkere huid) curcuma in haar moisturizer, om haar huid stralender te maken. Ideaal voor de getinte tot donkere huid. Pas wel op met een zeer bleke huid, deze kan gelig uitslaan. Maar dit verdwijnt na een paar uur!

DIY Maskers

#3 Groene klei masker
Wat je nodig hebt;
1 theelepel groene klei
1 theelepel abrikozenpit olie etherische olie
3 druppels palmarosa etherische olie

Bereiding;
Mix de oliën, met de klei. Voeg steeds water toe totdat je een mooie smeerbare emulsie hebt. smeer op het gezicht, laat het masker 10 minuten drogen. En reinig het dan met een warme, nat washandje.

Veel plezier!

Bron foto’s 1,2,3

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  mei. 2013 at 07:58

  dat groene klei masker lijkt me heel prettig!

 • Reply
  Keytothefuture
  mei. 2013 at 09:20

  Oeeh dit ga ik zeker een keertje proberen!

  • Reply
   Tjuly
   mei. 2013 at 07:39

   Super.. vind het zelf heerlijk om zo bezig te zijn.. !

 • Reply
  Lieve
  juni. 2013 at 08:20

  Leuk, weer handige recepten!

Leave a Reply