Lippen

ELF Matte Lip Color

Ik heb regelmatig over ELF geschreven, de prijzen zijn laag maar er zitten soms echt topproducten tussen. Daarom is het zeker een merk wat ik de moeite waard vind! Vandaag heb ik een review van drie kleuren Matte Lip Color lippotloden. Ze komen uit de iets luxere Studio lijn van Eyes Lips Face, en dat is goed te zien vind ik. De verpakkingen ogen vele malen luxer dan van de Essential lijn (die écht goedkope makeup bevat) Deze Matte Lip Color potloden heette voorheen Jumbo potloden maar deze nieuwe naam vind ik veel leuker. Duidelijk ook.

Dit zegt ELF zelf over de Matte Lip Color;

Dit lippotlood kan gebruikt worden voor het accentueren van de lipcontouren maar ook als lippenstift. De formule met kleurstoffen is verrijkt met vitamine A, C en E , droogt de lippen niet uit en zorgt ervoor dat de kleur de hele dag door perfect blijft zitten !

Elf Eyes Lips Face Matte Lippecils swatches & review

ELF Matte Lip Color

Kleuren

Ik heb drie kleuren ontvangen, waarvan twee nieuwe kleuren zijn.

♥ ♥ ♥

Wine: diep rood, met een hint fuchsia
Cranberry: cranberry kleur, er lijkt wel wat bruin doorheen te zitten
Dash of Pink: tea rose tint, zacht oud roze

Ze brengen alle drie vrij romig aan, vrij makkelijk. Wat handig is, maar waardoor ik wel gelijk ga twijfelen over de houdbaarheid op de lippen. De punt van de ELF Matte Lip Color brengt goed aan, omdat de punt lekker smal en vrij puntig is. Daar kan je precies mee werken! Wel merk ik al heel snel, dat er een smaakje aan het product zit. Niet dat ik zoveel aan mijn lippen lik, maar toch kwam ik er snel achter. Ik vind het zoete smaakje niet zo..

ELF Matte Lip Color review en swatches Dash of Pink
Dash of Pink
ELF Matte Lip Color review en swatches Cranberry
Cranberry
ELF Matte Lip Color review en swatches Wine
Wine

De Matte Lip Color stiften drogen mijn lippen niet bijzonder uit, wat een fijn pluspunt is. Wel moet je opletten met velletjes op je lippen, want die worden wel geaccentueerd. Zeker door wat lichtere tinten zoals Dash of Pink. De houdbaarheid is helaas niet zo goed als ELF beweerd, ze blijven namelijk behoorlijk romig en geven flink af. Waar de meeste matte lipproducten vaak indrogen en daardoor bijna niet meer afgeven. Dit zorgt er ook voor dat matte lipproducten wél lang blijven zitten.

Elf Eyes Lips Face Matte Lippecils swatches & review
Verkeerd om geswatched.. vlnr; Dash of Pink, Cranberry, Wine

Conclusie

Ik vind de kleuren mooi, en Wine & Cranberry zijn ideale herfst en winter kleuren, Dash of Pink is een typisch kleurtje wat altijd kan. De finish is helaas niet helemaal matte, en de houdbaarheid op de lippen is daarom ook niet zo geweldig. Maar desondanks vind ik het wel redelijk fijne producten, ook omdat ze zo makkelijk aanbrengen.

Eyes Lips Face (e.l.f.) is te koop in de webshop van eyeslipsface.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Svenja
  november. 2015 at 09:55

  Waaaauw, dat zijn nog eens drie onwijs mooie kleuren! Dash of Pink en Cranberry zijn echt mijn favoriet! Maar Wine is echt helemaal perfect voor dit seizoen. Ik vind de finish ook heel pretty!

 • Reply
  manon
  november. 2015 at 13:17

  Ik vind ze allemaal heel mooi, maar de laatste vind ik toch wel een plaatje hoor!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  november. 2015 at 19:04

  Ik vind de kleuren echt prachtig! Vooral Wine en Cranberry zijn mooi van kleur. Jammer dat ze niet helemaal mat zijn, maar dat maakt wel dat ze weer fijn zitten :).

Leave a Reply