Haarverzorging Mannen verzorging Review

Guhl Anti-Roos Man & Vrouw

Er komt niet vaak iets binnen in huize Tjuly wat getest kan worden door iemand anders dan alleen Tjuly. Deze keer kreeg ik eens een pakketje van Guhl voor mannen & vrouwen! Super leuk vind ik dat! Mijn vriend heeft niet heel veel haar op zijn hoofd, het wordt namelijk wekelijks glad geschoren. Dat houd niet in dat hij het niet hoeft te wassen, zelfs een glad hoofd heeft gewoon een goede verzorging nodig. Roos heeft hij niet, maar wel regelmatig een hele droge hoofdhuid. Ik denk zelf dat dit komt door het scheren, dat heb ik namelijk ook met mijn benen etc. als ik mij scheer.

Guhl Anti-Roos Man & Vrouw

Guhl shampoo, als ik ze zie staan vind ik ze altijd erg mooi vormgegeven. Het zijn wat sierlijkere flessen dan de meeste shampoos hebben.  De flessen zijn doorzichtig, zodat je de gekleurde shampoo ziet. Wat al snel als een gezellig, kleurig geheel over komt in de winkel. Maar ook vind ik ze altijd erg klein, dat is voor mij een reden om ze te laten staan. Aangezien ik altijd erg veel gebruik per keer.

Guhl Anti-Roos Man & Vrouw Guhl Anti-Roos Man & Vrouw

De vernieuwde GUHL Anti-Roos shampoos bestrijden de oorzaak van roos en beschermen langdurig tegen nieuwe roosvorming. Blauwe malva verlicht de jeuk en het kalmeert de hoofdhuid, hydra pyrox complex met zink bevrijdt het haar langdurig van roos!

Dat is wat Guhl zelf zegt over de nieuwe anti-roos shampoos

Guhl Anti-Roos Man & Vrouw ingredienten Guhl Anti-Roos Man & Vrouw ingredienten

Wat ik achterop de flesjes zag staan is dat Guhl shampoos geconcentreerd zijn, waardoor er maar weinig van nodig is per was beurt. Dat heb ik nooit geweten, dat shampoos zo kunnen zijn. Welke shampoo ik dan ook gebruik, ik gebruik altijd wel een handje vol. Extreem veel zeg maar… Maar voor de test heb ik mij keurig ingehouden. Ik heb  nog minder gebruikt dan op onderstaande foto’s.

Guhl Anti-Roos Man & Vrouw Guhl Anti-Roos Man & Vrouw

Beide shampoos voelen erg dik qua structuur. Steviger dan ik gewent ben! De anti-roos shampoo voor vrouwen ruikt erg fris,  het is een combinatie van citrusvruchten, jasmijn, fresia, zoete waterlotus en een vleugje muskus. Maar vooral fris en licht! De  mannelijke variant ruikt ook erg lekker, een stuk minder licht  en fris. Maar zeker erg lekker! Ik hou wel van wat zwaardere mannen geuren, en deze shampoo ruikt zeker mannelijk!

Mijn idee over Guhl Anti-Roos
Tijdens het wassen van mijn haar vond ik het wel een beetje vreemd aanvoelen.  Het was net alsof er een laagje over mijn haren heen kwam. Waar mijn haar normaal wat stug aanvoelt na het wassen/uitspoelen, was dat nu totaal niet het geval. Het was een glad laagje, wat bijna een beetje vettig aanvoelde. Mijn haren heb ik vervolgens aan de lucht laten drogen, en tijdens het droogproces regelmatig met mijn handen door mijn haren gegaan. Het bleef een beetje plastisch aanvoelen, niet vervelend of vies. Maar anders! Toen het uiteindelijk droog werd voelde mijn haar weer helemaal goed/normaal aan. Het laagje was verdwenen, en het voelde lekker stevig. Soms heb je dat het slap voelt na het wassen, dat heb ik niet gehad na het wassen met Guhl anti-roos shampoo. Het voelde juist wel stevig en wat stugger! Zelfs na een week lang elke dag wassen met deze shampoo heb ik er nog niets op aan te merken! Al blijft de fles wel een beetje klein, voor zo’n groot verbruiker als ik ben.

Bij mijn vriend was er ook niets op aan te merken. De geur van de shampoo vond hij niet verkeerd, en het gebruik ervan was ook helemaal goed. Ondanks dat hij niet veel haar op zijn hoofd heeft, zie ik toch wel een beetje verschil.. Het lijkt of zijn hoofdhuid wat minder gevoelig is. Waar hij normaal wel af en toe na het scheren van zijn hoofd plekjes heeft, heb ik die nu niet meer gezien! Zijn hoofdhuid is dus minder droog geworden. Helemaal goed dus!

De prijs voor beide shampoos is het zelfde €6,40 voor 200 ml en de shampoos zijn sinds 1 mei verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Agneta
  mei. 2014 at 07:00

  Ik ben niet overtuigd van deze shampoo, misschien mede door het imago die ik de shampoo ooit heb gegeven.

 • Reply
  Manon
  mei. 2014 at 07:28

  Toen mijn vader nog leefde gebruikte hij altijd de guhl voor mannen, hij vond hem altijd fijn. Ik heb nog nooit anti roos shampoo van guhl gebruikt of überhaupt shampoo van hun.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  mei. 2014 at 08:51

  Alle, leuk dat er ook een shampoo specifiek voor de venten is 🙂 Ik heb zelf een aantal Guhl shampoos geprobeerd en ik was telkens heel tevreden.

 • Reply
  Jolet
  mei. 2014 at 08:54

  Klinkt goed! Ik gebruik zelf altijd voor roos Head & Shoulders, die werkt ook heel goed.

 • Reply
  Ines
  mei. 2014 at 18:02

  Die flesjes zijn erg mooi!

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  mei. 2014 at 07:06

  klinkt goed! en de prijs valt ook zeker mee 🙂

Leave a Reply