Beauty makeup

Bourjois Healthy Mix Foundation + Concealer

Toen ik laatst een persbericht kreeg over de vernieuwde Healthy Mix foundation van  Bourjois, kon ik niet wachten om deze uit te proberen. Mijn favoriete foundation is namelijk ook van Bourjois, namelijk de Happy Light foundation! Het enige nadeel op dit moment van mijn grote favoriet is dat deze op dit moment een klein beetje te donker is.. Tijd voor een beetje zon, of gewoon een nieuwe, lichtere, foundation.

Healthy Mix Foundation

Healthy Mix Foundation 53 Ik vind de flacons van Bourjois altijd erg mooi qua vormgeving, ze zijn gezellig qua kleur maar toch strak door de glazen flacon. De Healthy Mix foundation heeft een rode dop gekregen, wat een lekker frisse uitstraling heeft. Op de sticker is ook vrij duidelijk te zien wat de foundation moet doen. De anti-fatigue foundation moet er voor zorgen dat de huid geen tekenen meer van vermoeidheid of dofheid vertoont, zou tot 16 uur op z’n plek moeten zitten en bevat een vitamine mix. (vitamine B5, C & E)Bourjois Healthy Mix Foundation 53 light beigeWat ik zelf ook altijd erg fijn vind is het pompje van Bourjois, ook deze van de Healthy Mix werkt erg fijn, en doseert heel precies.
Bourjois Healthy Mix Foundation 53 light beige

frisse, romige, luchtige, non-comedogene, feel-good formule wordt één met de huid en maakt deze zachter en gladder 

De Bourjois Healthy Mix foundation is verkrijgbaar in 9 ultra-frisse, stralende tinten voor een gezonde uitstraling, waarvan er 3 nieuw zijn (1 super lichte, 2 medium donkere) Helaas is de donkerste tint niet mega donker..
Ik wilde een tint lichter proberen dan welke ik normaal gebruik van mijn Happy Light foundation, uiteindelijk heb ik gekozen voor het zelfde kleurnummer, maar de foundation is wel degelijk lichter! Ook viel mij gelijk op dat de foundation erg vloeibaar is, dat vind ik altijd lekker prettig aanbrengen.

Healthy Mix Concealer

Healthy Mix Foundation light

een fijne, luchtige textuur die je verzekert van een natuurlijke, onzichtbare finish


De concealer is bijna de mini-me van de foundation, precies de zelfde vormgeving! Ook de Healthy Mix concealer is er op gericht om meer helderheid in het gezicht te creëren.  Zorgt ervoor dat er geen donkere kringen of schaduwen meer te zien zijn, en laat een stralende huid achter.

Healthy Mix Foundation lightDe Healthy Mix concealer heeft een hele zachte (lipgloss-achtige) applicator, zorgt voor een goede dekking en door het kleine formaat kan je ook makkelijk overal komen.

Er zijn in totaal 3 kleuren verkrijgbaar in de Healthy Mix lijn, 51 light, 52 medium, 53 dark. Ikzelf heb de light variant, en deze sluit met mijn huidkleur goed aan. Ik heb concealer voor onder mijn ogen graag een tintje lichter dan mijn foundation, juist om de boel net iets helderder te maken.

Helder maken doet de Healthy Mix concealer heel goed, de dekking vind ik ook echt super! Maar ik denk het belangrijkste voor een concealer die je onder je ogen gebruikt, is dat het niet in de lijntjes gaat zitten en (dus vet wordt) óf juist korrelig en droog wordt. De Healthy Mix concealer heeft dat bij mij beide niet, en blijft de gehele dag goed op z’n plek zitten.

Bourjois Healthy Mix

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Mijn naakte gezicht! Ik heb op dit moment best wel wat oneffenheden en roodheid, ook mag het wel iets minder grauw onder mijn ogen.

Ik ben erg blij met de medium dekking! Ik vind het helemaal niks als ik een volledig dekkende foundation op heb namelijk. Je mag moedervlekjes etc van mij namelijk best een klein beetje zien, dat houdt het natuurlijk.
Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer

Bourjois Healthy Mix Foundation & Concealer Als finishing touch heb ik een klein beetje transparant poeder onder mijn ogen, op mijn neus en op mijn voorhoofd aangebracht. Dit om het iets matter te maken en de concealer en foundation te setten. De rest heb ik licht afgepoederd met mijn Mat Illusion Bronzing Powder van Bourjois, welke voor mij het perfecte huidkleurige poeder is. Als laatste heb Warm Soul van MAC als blush/bronzer gebruikt en een pietsie highlighter. Voila!
Bourjois Healthy Mix Foundation 53 & Concealer 53 light beige 51 light

Ik ben zowel over de foundation als over de concealer heel erg tevreden! Heb je net als ik graag een natuurlijke foundation met een medium dekking, dan kan ik je deze zeker aanraden. Als je meer dekking of glow wilt, dan is deze misschien iets minder.

De Healthy Mix foundation heeft een adviesprijs van €14,99 de Healthy Mix concealer €10,99
Sinds eind februari zijn deze vernieuwde Healthy Mix foundation en concealer te koop bij diverse drogisterijen.

lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Varenk
  maart. 2017 at 08:45

  Mooie foto’s zeg.
  Het lijken mij fijne producten, ik vind Bourjois sowieso wel altijd prettig om mee te werken. En de verpakking is altijd zo mooi, ook niet geheel onbelangrijk.

  • Reply
   Tjuly
   maart. 2017 at 08:51

   Dat vind ik ook, het is een merk wat voor mij eigenlijk nog nooit een echte misser heeft gehad! Dankjewel voor het compliment!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  maart. 2017 at 08:58

  Wat zien de producten er goed uit! En mooie foto’s ook! Ik weet niet of ze voor mij genoeg zouden dekken, maar bij jou vind ik het resultaat van beide producten prachtig.

  • Reply
   Tjuly
   maart. 2017 at 09:08

   Dankjewel Liset! De concealer heeft in vergelijking wel een veel hogere dekking dan de foundation hoor.

 • Reply
  Manon
  maart. 2017 at 16:13

  Ik vind het resultaat er goed uitzien bij jou

 • Reply
  Lotje
  maart. 2017 at 17:19

  Ik vind de foundations van Bourjois altijd erg fijn! Ik ben nu heel benieuwd naar de concealer! X

Leave a Reply