huidverzorging My Blog Review

Hema CC Foundation

Hema heeft sinds kort een vernieuwde lijn foundations! Hema beloofd zelf dat er voor iedereen een foundation is die precies de juiste match is! Voor elke huidskleur en teint. Dat vind ik nogal een belofte, die Hema doet.  Er zijn 3 kleurnuances, aangepast aan de ondertoon van verschillende huidskleuren. Per kleurnuance zijn er drie kleuren CC perfecting foundation beschikbaar. Pink skintone past bij een lichte huid met een rossige ondertoon, yellow skintone is geschikt voor de lichte tot medium huid met een gele ondertoon, dark skintone  is geschikt voor de donker getinte huid.  Zelf heb ik de Hema CC foundation getest in de kleur yellow skintone in medium.

Hema CC Foundation

Hema CC Foundation

De verpakking van de foundation vind mooi, zeker voor een ‘Hema’ product, die ik normaal gesproken een beetje simpel en sober vind ogen. Het is een mooie transparante flacon van platic, waar je de kleur van de foundation goed kunt zien. De strakke zwarte dop maakt het plaatje ook wel af vind ik.

Hema CC Foundation

Het doseerpompje vind ik ook echt ideaal, doseert makkelijk, en is ook makkelijk schoon te houden!Hema CC Foundation

De foundation zelf vind ik erg romig, en toch erg vloeibaar.

Hema CC Foundation

Uitgesmeerd, vond ik de foundation heel erg goed dekken.
Persoonlijk houd ik van een lichte dekking, in plaats van volledig. De kleur leek mij wel de juiste.Hema CC Foundation

Dit is mijn gezicht zonder iets van makeup, her en der wat rode vlekjes, iets rode wangen.Hema CC Foundation

Hier draag ik alleen foundation, ik vind de kleur goed matchen! Alleen vind ik de structuur niet zo lekker aanbrengen, ook vind ik het er te dik op liggen. Zogenoemd cakey….. Persoonlijk prefereer ik ook minder dekking, er mag wel wat meer natuurlijke kleur doorheen komen. Ook voelt de foundation erg vreemd, alsof het een nattig masker is wat ik draag.

Hema CC Foundation

En dan het totale plaatje, ik heb de Hema CC foundation afgepoederd in de hoop dat het natte gevoel verdween, maar dit was helaas niet het geval. Dat vind ik geen prettig gevoel, ik had ook onwijs het gevoel alsof mijn hele gezicht afgaf. Waarvan ik mij niet kan bedenken dat dat zo bedoeld is. Helaas!

Ik ben niet erg tevreden met de Hema CC foundation, mede door de hoge dekking, dat vind ik zelf namelijk TE.  Maar ook zeker door het ‘natte masker’ gevoel dat ik van deze foundation kreeg. Ik heb een gemengde huid, misschien dat het bij andere huidtypes wél goed aan voelt?

Mocht je deze foundation toch willen proberen, je kunt hem kopen in de Hema winkels én online voor €10,-
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  oktober. 2014 at 08:29

  De dekking is inderdaad erg goed! Jammer dat dit juist niet zo fijn aanvoelt op de huid.

 • Reply
  Manon
  oktober. 2014 at 08:42

  Wat een goede dekking, ik denk dat die voor mij iets te donker is, jammer dat ie niet fijn aanvoelt

 • Reply
  nenacecilia
  oktober. 2014 at 13:37

  Mooie verpakking!

Leave a Reply