My Blog Verzorging

Honing Maskers

Maskertjes, ik ben er gek op! En ik heb een vrij moeilijke huid, dus proberen kan altijd! Honing wat een mooi pruduct! Of je nu stijve gewrichten, een verkoudheid of een infectie hebt, honing kan het medicijn zijn! Honing staat ook wel bekend als een natuurlijk antibioticum. Dit komt onder andere door de hoge concentratie glucose en fructose en het voorkomen van waterstofperoxide, dat door een suikerafbrekend enzym in de honing wordt aangemaakt. Verder bevat honing ook een antibacteriële proteïne, die ook een functie in het afweersysteem van bijen vervult. Jammer genoeg wordt het te snel afgebroken in ons lichaam, waardoor we het niet als antibiotica kunnen eten. Maar op onze huid kunnen we het wel goed gebruiken! Gezicht maskers van honing zijn super goed voor je huid, en tegen acne! Hier een paar ideeën.

Opmerking, een maskertje is effectiever als je er mee naar bed gaat, en dan in de ochtend afspoelt.. Maar je kan natuurlijk ook gewoon na een kwartiertje je masker afspoelen! Net wat je zelf prettiger vind.Honing_02

De hoeveelheid is niet precies te zeggen, afhankelijk of je je hele gezicht doet of bepaalde gebieden gemiddeld ga ik er vanuit dat ik zo’n 2 eetlepels per keer gebruik.

* Aspirine & Honing masker. Ingrediënten: 2 aspirines, honing. Laat de aspirine eerst in een klein beetje water helemaal smelten. Daarna mix je het tot een gladde emulsie. (Aspirine is een uitstekend middel tegen puistjes, en ontstekingsremmend)

* Appel & Honing masker. Ingrediënten: 1 appeltje, honing. verwijder het klokhuis van de appel, en gebruik een handmixer (of blender) om de appel te pureren en mix het daarna met de honing (er mogen brokjes appel in blijven dit geeft een goed scrub effect)

* Zuivel & Honing masker. Ingrediënten: 2 eetlepels melk, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel yoghurt, en geperst citroensap. Mix dit goed door elkaar en breng het aan op het gezicht, als de eerste dunne laag is opgedroogd breng je nog een laagje aan, zo kan je doorgaan tot je mengsel op is. Laat het masker ongeveer 10 minuten zitten, en spoel het grondig af.

Dit zijn een paar voorbeelden, je kan eigenlijk van alles gebruiken.. Kaneel & honing is ook een goede combinatie, let alleen wel op! Je kunt namelijk allergisch zijn! Voor een zachter masker, kan je ook aloë Vera nemen!

Honing_03

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Keytothefuture
  april. 2013 at 14:44

  Wat een leuk artikel!

 • Reply
  Beauty in a bottle
  april. 2013 at 17:04

  Ik zie het niet echt zitten om met een maskertje te gaan slapen want ik zou vastplakken aan mijn kussen 😛

  Deze maskertjes zal ik zeker eens uitproberen! Ik zal met plezier mijn vingers aflekken na het aanbrengen 😀

  Welk van de drie maskers vind jij de meest deugddoende?

  • Reply
   Tjuly
   april. 2013 at 17:55

   Ik heb het slapen laatst geprobeerd, en dat vast plakken klopt.. stijve nek, van het onbewust niet draaien in je slaap!
   maar dat is op te lossen door een babydoekje (of iets dergelijks) er overheen te plakken.. Niet heel charmant, maar het werkt wel..
   Of natuurlijk maar een bepaald gedeelte insmeren met het masker, maar een kwartiertje in laten trekken werkt ook gewoon …

Leave a Reply