Huis interieur Lifestyle

Iittala Taika

Wauw!! Ik kwam dit laatst tegen toen ik gewoon lekker aan het rond struinen was op het internet. Ik zocht naar mooie serviezen, en bedacht mij dat een vriendin van mij verliefd is op haar PIP servies. Een onbekend iets voor mij.. Servies, kom op.. <3

Elke keer als er weer geld was gespaard, kon er weer iets nieuws gescoord worden. Dacht nog, ik zou nooit zoveel aan servies uit willen geven.. het is maar servies toch…. Nou dus niet hé, ik moet bekennen, ik heb iets gevonden wat ik zo mooi vind, het is eigenwijs, design, ouderwets, spannend, grappig.. En hoe meer ik er naar kijk, hoe leuker het word!

iittala_taika

Iittala

is de naam van het prachtige merk!

Wat in 1881 is begonnen als een glasfabriek in Iittala – Finland is uitgegroeid tot een groot internationaal merk. Ze verrijken de levens van vele met hun multifunctionele, goed te combinerende ontwerpen.

Kaj Franck en Alvar Aalto zijn de grondleggers van het merk Iittala, nog steeds gelden zij als inspiratiebron voor het Iittala van deze tijd. We hebben niet alleen te maken met mooie objecten, wij geloven dat een tijdloos design nooit word weggegooid!

Mix de prachtige kleuren en patronen, en laat je verbeelding je meenemen… En zijn verschillende series van Iittala, zelf vind ik Taika het mooist! Taika betekend magisch in het Fins, en je ziet ook sprookjes achtige taferelen op de stukken.Heikki Orvola en Klaus Haapaniemi zijn de designers hiervan. Ook Taika is in verschillende kleuren combinaties te koop, maar persoonlijk ga ik toch echt voor het zwart/wit! Prachtig! Hiervoor wil ik echt wel gaan sparen!

 

Voor meer informatie ga je naar

Iittala

 

Iittala_Taika_04iittala_taika_cupiittala_color

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply