Handen & Nagels My Blog

Kerst Mani !

Omdat het om het hele pakketje gaat met kerst, kleding, haar, makeup zijn dus ook de nagels belangrijk! Glitter is iets wat ik zelf, zeker met bijzondere gelegenheden erg leuk vind! Dus heb ik een simpele, glitter kerst manicure voor jullie! Dit is geen lastig nailart om te maken, maar iets wat iedereen wel kan! Dat vind ik wel een beetje belangrijk, dat het voor ‘gewone’ mensen haalbaar is. Zodat iedereen er feestelijk bij kan lopen met kerst! De twee kleuren combinaties die ik jullie vandaag laat zien, ze behoorlijk verschillend. En welke kleur je kiest, is maar net wat je wilt uitstralen. De eerste die ik laat zien, is zwart met koperkleurige glitters! Zelf vind ik de combinatie van zwart en koper (of goud) erg chic staan. Zwarte nagels sowieso, als ze niet te lang zijn, keurig gelakt.. Hebben iets wat klasse uitstraalt! Maar dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak.Kerst ManiKerst ManiKerst ManiDe tweede combinatie die ik heb is lieflijk roze, met knallende roze glitters! Deze combinatie is misschien een beetje licht voor in de winter, maar zelf vind ik dat het gewoon kan! Door de glitter wordt ook dit iets heel speciaals.Kerst ManiKerst ManiKerst ManiHet is erg makkelijk te maken, het enige wat je nodig hebt is
Basecoat/blanke lak
Basiskleur
Glitterlak (liefst eentje die heel veel glitters bevat)
Fijn penseeltje (ik heb een schoon gemaakt kwastje van een striper gebruikt)
* Eventueel (scotch tape of french manicure stickers)Kerst Mani

Zelf doe ik bijna altijd een basecoat op voor ik een gekleurde lak gebruik, dus hier begin ik deze keer ook mee. Daarna lak je je nagels in de kleur die je wilt, ik draag bij beide combinaties 2 laagjes gekleurde nagellak. Als je de nagellak goed hebt laten drogen, kun je gaan beginnen met de moon! De moon manicure is het tegenover gestelde van een french manicure. Je lakt dus het maantje, waar je nagelriem ophoud en je nagel begint. Ik heb hiervoor een striper penseeltje gebruikt, deze werken makkelijk voor fijne werkjes. Maar je zou ook elk ander dun penseeltje kunnen gebruiken. Ik heb het uit de hand gedaan, maar mocht je niet zo’n vaste hand hebben, dan kun je je maantje ook afplakken. Nadat je tevreden bent met het inkleuren van je maantje, lak je je nagels nog eens met een blanke lak. En je bent klaar voor het feest!

Is dit iets wat jullie zelf zouden dragen met dagen als kerstmis?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Beautytalk
  december. 2013 at 06:54

  Mooi gedaan!
  Eefje

 • Reply
  Mirjam - Jewelyz
  december. 2013 at 07:12

  Leuk gedaan zeg! Vind die zwarte erg mooi maar die witte is wel erg origineel 😉

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  december. 2013 at 08:04

  oh ik vind de roze het mooiste! dat effect is net wat minder hard, staat echt heel leuk

  • Reply
   Tjuly
   december. 2013 at 09:47

   Lekker girly hé 😉 Vind roze zelf ook het leukst van deze twee… 😉

 • Reply
  Michaela
  december. 2013 at 09:01

  Wauwie wat mooi gedaan, prachtige foto’s ook! Toevallig heb ik nog glitter stripers van MAX liggen, en kan ik meteen aan de slag voor kerstnagels. Heb nu een saai roze kleurtje op en ben wel toe aan wat anders!

  • Reply
   Tjuly
   december. 2013 at 09:48

   Dankjewel Michaela! Oh ik ben benieuwd! Post je je kerstnagels ook?!

 • Reply
  Saskia
  december. 2013 at 10:28

  Heel erg leuk gedaan. De roze vind ik het mooiste!

 • Reply
  Manon
  december. 2013 at 17:54

  Je hebt er echt een mooie nail art van gemaakt, super!

Leave a Reply