huidverzorging Review Verzorging

Kruidvat Skin Science Systeem

Kruidvat Skin Science Systeem is een redelijke budget vervanger voor de dure Clearsonic, Foreo, VisaPure etc. Reinigingsborstels voor het gezicht waar ik al tijden nieuwsgierig naar was, maar de prijs hield mij toch altijd tegen. Ook aangezien mijn huid nogal lastig kan zijn, stel je voor dat die dure borstel dan helemaal niks is.

Daarom was ik onwijs nieuwsgierig naar de Skin Science systeem, en heb ik ook écht de tijd genomen om hem goed te kunnen testen.

Kruidvat Skin Science SysteemKruidvat Skin Science SysteemKruidvat Skin Science Systeem

Skin Science Systeem

Wordt verkocht in een gezellige roze doos, waar je al heel duidelijk om kan zien waar het om gaat! Heel slap van mij, ik blijf verpakkingen uiteraard niet gebruiken, maar kan dozen etc altijd heel slecht weggooien :O Dan scheelt het weer als ze er een beetje leuk uitzien, in de la waarin allerlei verpakkingen & dozen liggen.

Kruidvat Skin Science Systeem
De inhoud, uiteraard de borstel, een losse reinigingskop, een beschermdingetje van de borstel, houder en een stekker. De Skin Science Deep Cleansing Cream is alleen los te koop bij het Kruidvat. Ik vind het Kruidvat Skin Science Systeem er leuk uitzien, hij oogt lekker handzaam, en ziet er leuk roze uit! Wat ik persoonlijk ook erg handig vind, is dat het Skin Science systeem waterdicht is, en ik hem gewoon onder de douche kan gebruiken.

Kruidvat Skin Science Systeem
Aan de onderkant zit een draaidopje, die je met wat kracht moet losdraaien, dan vind je daar de aansluiting voor de oplader. Het aan en uit knopje moet je trouwens ook flink indrukken, anders gaat hij weer uit als je je vinger er af haalt.

Kruidvat Skin Science Systeem
De borstel is redelijk klein van formaat, maar niet te. Hij komt goed bij alle plekjes, ook de gekke hoekjes zoals bij je neusvleugels. Wat ik ik ook heel fijn vind, is dat de borstel niet te hard is, ik heb namelijk wel eens een hand borsteltje gekocht welke zo hard was dat het bijna pijn deed aan mijn gezicht.

De borstel maakt sonische bewegingen, wat beter is dan ronddraaiende bewegingen. Er komt namelijk minder spanning op de huid te staan, waardoor de huid ook minder snel geïrriteerd is. Door het sonische, is het effect ook beter, de trilling komt dieper door de huid. Al maak ik zelf nog wel draaiende bewegingen met de borstel, alleen stilhouden heeft niet heel erg veel effect.

Kruidvat Skin Science Systeem

Het is de bedoeling dat je elk gedeelte van van gezicht ( linkerwang, rechterwang, voorhoofd, kin)  20 seconde reinigt, dan ben je in totaal zo’n 2 minuten bezig. Ik heb bij meerdere reviews  gelezen dat mensen het een minpunt vonden dat er geen timer functie op zit, je hebt dan namelijk geen indicatie hoe lang je precies bezig bent. Ik vind dat persoonlijk niet heel erg storend, ik voel op de een of andere manier redelijk goed aan hoe lang ik bezig ben. En dat klopt qua tijd ook wel aardig, ook voel ik aan mijn huid dat het op een gegeven moment wel klaar is.

De eerste keer voelde mijn huid een klein beetje trekkerig na afloop, maar dit was zo verholpen met een fijn huidserum. Ik heb bovenstaande Skin Science Deep Cleansing Cream ook veel gebruikt de laatste tijd en eigenlijk vind ik hem fijn! Mijn huid reageert er wel een beetje op, maar in een kleine mate. De Cleansing Cream bevat ook zachte scrub deeltjes die ik erg fijn vind! Zelf gebruik ik Kruidvat Skin Science Systeem 1 keer per dag, en dat blijf ik nog een tijdje doen. Ik ben erg benieuwd of hij mij over een paar maanden nog steeds bevalt.

Zouden jullie een review over alle reinigingsproducten interessant vinden?

Het Kruidvat Skin Science Systeem kost €17,99 en is te koop bij het kruidvat.
De losse borsteltjes kosten €3,99

lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingenWil je meer over mij weten, lees dan verder op mijn persoonlijke pagina

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Mariska
  januari. 2016 at 09:27

  Ik hoor wel dat dit fijn werkt, maar merk je echt zo veel verschil tussen dit product en je reinigingsroutine zonder deze borstel?

  • Reply
   Tjuly
   januari. 2016 at 09:30

   Mijn reinigingsroutine was zonder machines verder, en ik merk wel degelijk dat mijn huid met het Skin Science systeem schoner is. En ik hoef er minder voor te doen 😉 Al houdt ik het wel bij een keer per dag, omdat ik toch mijn huid niet te veel wil belasten. (Super gevoelig, en dat wil ik niet tot het uiterste drijven. Al zal het ook gewenning zijn)

 • Reply
  Manon
  januari. 2016 at 17:44

  IK heb deze ook en ben er erg blij mee!

 • Reply
  Jana
  januari. 2016 at 18:13

  Fijne review! Ik wil me deze ook nog graag aanschaffen 🙂

 • Reply
  justanotherdaydreamer
  januari. 2016 at 21:29

  Leuke post! Deze wil ik ook al een tijdje uitproberen.

 • Reply
  Natasja
  januari. 2016 at 18:04

  Ik ben al lang aan het twijfelen of ik hem wel zou kopen en ben er nog altijd niet uit!

 • Reply
  Claudia
  januari. 2016 at 22:56

  Ik heb er nog over getwijfeld, maar ik ben uiteindelijk voor de nog goedkopere variant gegaan

Leave a Reply