Handen & Nagels My Blog Verzorging

Nagelverzorging

Niet iedereen is gezegend met gezonde, sterke en mooie nagels. Voor diegene zijn er gelukkig tal van oplossingen te vinden! Nagelverzorging…! Zelfs wanneer je van nature wél gezonden sterke nagels hebt, is het toch een aanrader om je nagels goed te verzorgen! Nagels worden namelijk zwakker van bepaalde handelingen. Dingen als nagels lakken, remover gebruiken. Maar ook huidhoudelijk werk kan funest zijn voor je nagels, zo maakt water zachter. En droogt het ook je nagels uit! Ook schoonmaakmiddelen zijn erg slecht voor je nagels! Hier kan je mijn nagels op dit moment zien, mijn nagelriemen + nagels zouden wel wat hydratatie kunnen gebruiken!
Ook ik moet weer nodig aan de nagelverzorging!
NagelverzorgingHet is belangrijk om ook je nagelriemen goed te verzorgen. Je nagelriemen zijn namelijk erg belangrijk voor de groei en gezondheid van je nagels. Ook hebben veel mensen last van vervelende velletjes/kloven op hun nagelriemen, dit is vrij gemakkelijk te verhelpen! Veel mensen knippen de nagelriemen weg, of laten het doen. Dit raad ik af!! Je nagelriem beschermd namelijk de nagelwortel (matrix) Wanneer die bescherming weg is, is de kans op ontstekingen een stuk groter. Dat wil natuurlijk niemand. Maar ook kunnen de nagels veranderen door het wegknippen van de nagelriemen, je kunt daardoor beschadiging van de nagel oplopen. (Ik denk dan aan ribbels en dergelijke, maar dit staat niet vast) Je nagelriemen kan je verzorgen met producten als Lemony Flutter van Lush, Sally Hansen Vitamine E Nail & cutticle oil. Maar ook is er een eigen merk van Etos, nagelriem olie. Deze werkt ook fijn, mitS je nagelriemen niet TE droog of beschadigd zijn. Als je nagelriemen gezond zijn, ben je al heel ver. Met het krijgen van sterke gezonde nagels! Ook is het goed om je nagelriemen af en toe met een bokkenpootje terug te duwen, maar dit moet ook niet te vaak gebeuren.

Als je nagels splijten, is dit een teken van uitdroging! Dat kan door oa door nagelproducten (nagellak, remover) en de huishoudelijke zaken komen. Zoals ik hierboven als schreef.. Dit is ook op te lossen door goed verzorgende handcreme’s of speciale producten, die dáár speciaal voor zijn zoals Trind Nail Repair Systeem, Herôme Droge Nagelset, Herôme Hydrating Nail Gel. Deze repareren en herstellen de vochtbalans in je nagels! Het is ook verstanding, om je handen buiten je (nieuwe) verzorgingsroutine regelmatig met een fijne handcreme in te smeren. Als je dan toen smeert, neem dan ook je nagels & nagelriemen mee!
NagelverzorgingAls je dan toch je nagels regelmatig lakt, gebruik een goede basecoat! Bij slappe flexibele nagels, kan je ook een nagelverharder onder je nagellak gebruiken. 2 vliegen in 1 klap toch! Dan ga je verkleuring van je nagels tegen, en trekt het er niet in. Remover is ook erg agressief spul, en als je het dan toch gebruikt is remover zonder aceton beter voor je nagels. Deze droogt minder uit. Ook is het goed om je nagels af en toe een paar dagen te laten rusten, dan kunnen ze even goed ‘ademen’ en kan je ze goed verzorgen!

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Nena
  augustus. 2013 at 11:15

  Ik zweer nog steeds bij Lemony Flutter. Elke dag als het nodig is! 🙂

 • Reply
  Merel
  augustus. 2013 at 14:17

  Handige tips! Heb van mezelf behoorlijke lange en stevige nagels, maar een beetje verzorging kan natuurlijk nooit kwaad. Leuk artikel. 🙂

  • Reply
   Tjuly
   augustus. 2013 at 14:21

   Zoals je ziet zijn mijn nagels ook lang, en ze zijn ook sterk gelukkig.. maar verzorging is altijd goed.. zeker als je net zoals ik veel nagellak draagt.. En Dankje!

 • Reply
  I scream beauty
  augustus. 2013 at 14:52

  Wat een lange nagels heb je! Ik heb ook lange nagels, die van mij groeien ook super snel. Gelukkig zijn ze wel stevig! Ik vind het ook leuk om m’n nagels goed te verzorgen.

 • Reply
  Abi
  augustus. 2013 at 15:20

  Wow, dat zijn echt lange nagels! Handige tips trouwens 😀 x

 • Reply
  Beautyjuf
  augustus. 2013 at 16:26

  Wat een prachtige lange nagels heb je! Ik zou dat erg onhandig vinden…Afgelopen week hebben mijn nagels het zwaar te verduren gehad. Ik ben weer begonnen met werken (na een heerlijke vakantie) en ze braken één voor één af 🙁

 • Reply
  Eline
  augustus. 2013 at 16:56

  Wat een supermooie lange nagels heb je!

 • Reply
  Nina
  augustus. 2013 at 12:45

  Leuk artikel en handige tips! Ik heb zelf ook redelijk stevige nagels gelukkig! Maar hoe vaker ik nagellak op doe, hoe slapper ze worden.

  • Reply
   Tjuly
   augustus. 2013 at 12:56

   Ja dat tast je nagels ook best aan!

 • Reply
  Jana Vmh
  augustus. 2013 at 15:59

  ik moet toegeven dat ik mijn nagels veel te weinig verzorg :/ x

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  augustus. 2013 at 09:52

  jouw tips moet ik echt volgen want jij hebt echt prachtige nagels!

 • Reply
  Anna
  augustus. 2013 at 10:54

  Goede tips! En wow, wat een nagels hey. Ik dacht altijd dat die van mij lang waren :p X

 • Reply
  Lieke
  augustus. 2013 at 11:08

  Wow, wat een lange nagels! Iets te lang naar mijn mening, ik vind de onderste eerlijk gezegd mooier 🙂

  • Reply
   Tjuly
   augustus. 2013 at 11:16

   ahh dat mag he 😉

 • Reply
  Evelientje
  augustus. 2013 at 11:06

  Echt, je nagels zijn prachtig! Ik gebruik zelf Trind, bij mij werkt het echt!

  • Reply
   Tjuly
   augustus. 2013 at 11:12

   Dank, Dank… Trind is een heel fijn merk!

Leave a Reply