Beauty Haarverzorging Persoonlijk

PASTEL HAAR – MUST DO HAIR 2017 deel 1

Ik heb het al maanden in mijn hoofd, pastel haar, zoals er op meerdere plaatsen hier op TJULY.nl te lezen is, ik heb nooooit rust als het om mijn haarkleur gaat. 2017 is het jaar dat ik mijn haar pastel krijg, en nee het is geen voornemen! Het is gewoon een feit..

(ik heb nog geprobeerd een afspraak te maken met een kapper in de buurt, alleen niemand scheen pastel kleuren te hebben)

Mijn bruin-ische ombre middellange haar verveelt mij, dus uiteraard beginnen we met het (iets) ontkleuren van mijn haar.

De eerste pastel haarverf die ik aangeschaft heb, was Igora Royal Pearlescene van Schwarzkopf in de kleuren  9.5-29 Pastel Lavender & 9.5-89 Pastel Candy. Vol goede moed zijn wij hieraan begonnen, mijn geweldige vriend was zo lief om mij te assisteren en mijn gecommandeer aan te horen. De verf leek mooie pastel roze en lavendel lokken te maken, zoals je op de rechter foto een beetje kunt zien.

excuses alvast, in dit artikel worden ook minder kwalitatieve foto’s gebruikt die met mijn telefoon gemaakt zijn.pastel haar - Bruin haar pastel verven paars haar

Maar helaas, de eerste poging heeft bijna niets mogen doen op mijn haar. Het enige waarneembare verschil, was dat mijn haar iets koeler leek. Bummer! Als ik dat had gewild had ik wel een toner aangeschaft..

Eigenlijk was het idee weer echte haarverf aan te schaffen, alleen om nu elke week een nieuwe haarverf te proberen leek mij niet een heel goed plan. Dus heb ik een paar potjes La Riche Directions besteld bij Haarimport.

Directions cersie violet lilac pastel hair 632 pastel haar

Met de Directions in de kleuren Cerise, Lilac en Violet dacht ik wel een mooie mix te kunnen maken. Ik vond vooral de donkere tint interessant, omdat deze lichter pastel achtig te maken is met conditioner..!

Na mijn eerste anderhalf uur met de directions op mijn hoofd was dit het resultaat! Niet precies pastel, maar het is wel paars en niet meer bruin te noemen! Ik ging er van uit, dat door een paar keer mijn haar te wassen, de kleur vanzelf wel pastel zou worden.

Pastel Haar

Bruin haar pastel verven paars haar pastel haar

Voor & Na Directions

En na twee keer wassen werd mijn haar al stukken lichter, de paars roze tinten lopen/spoelen namelijk echt als een malle uit mijn haar..

bruin haar pastel lila paars roze verven - pastel haar

In sommig licht, lijkt het paars terwijl in ander licht het echt rose gold is!

Maar ondanks het snelle wegspoelen van de kleur ben ik wel heel erg blij, dat het wel te doen is! De Directions verf is redelijk makkelijk te verwerken, goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Ik blijf deze drie potjes nog even gebruiken denk ik, daarna wil ik mijn haar nog een stuk meer ontkleuren. En wederom proberen mijn haar pastel paars  te krijgen. Geen hintje roze en paars, maar echt 😉

Ik heb met mijn zoektocht naar pastel verf ook een hele fijne nieuwe webshop ontdekt, Haarimport. Ze hebben een mooi assortiment, maar weten ook echt wat ze verkopen, als je vragen hebt wordt je snel geholpen.

Als jullie het leuk vinden, neem ik jullie mee met mijn zoektoch naar mijn perfecte pastel haar!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  jeapiebel
  februari. 2017 at 10:26

  Mooi pastel hebt je haar. Ik liep van de week in Kruidvat en zie een hele nieuwe collectie van L’oreal dat verschillende kleuren aanbiedt. Lijkt mij ook super leuk al die kleuren.

  • Reply
   Tjuly
   februari. 2017 at 10:29

   Klopt ik zag dat loreal ook nieuwe haarverf kleuren hadden! Ik wil ze ook nog graag testen, je ziet ze hier vanzelf verschijnen!
   Dankjewel…<3

 • Reply
  manon
  februari. 2017 at 18:04

  Ik vind het wel gaaf bij je staan zeg! Zelf zou ik het niet durven.

Leave a Reply