Beauty Persoonlijk

Photoshoot Visagie

Zoals jullie misschien laatst hebben gelezen, had mijn vriend een photoshoot. En daarbij werd gevraagd, of het ook met visagie kon. Ik heb daar dus ja op geantwoord, als flapuit.. Hmm Photoshoot visagie…Ik heb mij van te voren onwijs druk gemaakt hierover, en vroeg mij af waarom ik dat eruit geflapt had. Wel heb ik mij zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Even uitgezocht hoe ze er ongeveer uitzag qua kleurtype etc. Op internet wat inspiratie opgedaan..

Photoshoot Visagie

Toen ze er eenmaal waren duurde mijn zenuwen nog wel een minuut of twintig, maar daarna zakte het wel en voelde ik mij alweer een stuk zekerder. Het voelde wel heel apart, om een volslagen vreemde op te maken. Vooral iemand in zijn/haar gezicht aanraken die je niet kent voelde wel heel apart! Maar ik moet zeggen, het ging eigenlijk verrassend goed! Uiteraard achteraf wel wel wat punten voor mijzelf wat ik beter kan doen, maar dat is heel normaal lijkt mij. Ik vroeg mijn vriend wat voor kleur stelling hij zo ongeveer gewild had, ik liet het model haar wensen uitspreken. Ze wilde het zo natuurlijk mogelijk, geen plamuur.. Maar lekker lichte make-up!

Photoshoot Visagie

Ik heb  uiteraard naar haar geluisterd, en heb de make-up vrij basic gehouden. In plaats van een zware foundation heb ik BB Allround Foundation van Catrice gebruikt, die heeft een mooie lichte dekking! Zodat je kleine onzuiverheden toch maskeert, maar zaken als sproetjes toch nog zichtbaar zijn! Zelf vind ik dat het natuurlijkst overkomen. Zeker als je bedenkt dat dit een persoonlijke photoshoot was, en ze echt als zichzelf wou. Daar horen sproetjes ook bij! Verder heb ik een klein beetje concealer  van MUA  gebruikt onder haar ogen, om het net iets frisser te maken voor de lens. Het afpoederen heb ik gedaan met  matt! fixing powder van Essence. Omdat een glanzend voorhoofd nou eenmaal niet zo mooi is op foto’s.

Photoshoot Visagie
Ik heb voor haar ogen vrij lichte tinten beige, roze en mint gebruikt, omdat ze het zelf graag licht wilde hebben. En dit kleurde met haar outfits! Wel heb ik eyeliner gebruikt, met een kleine wing. Juist om het net even iets meer ‘body’ te geven. Subtiel en toch sprekend! Haar wenkbrauwen heb ik niets mee gedaan, dat wilde ze zelf niet omdat ze dat een vreemd gezicht vind. Daar heb ik zelf wel een beetje zoiets van hmm.. Ik ben van mening, dat je op een foto niet ziet dat het bijgetekend is. Mits je het rustig en natuurlijk houd. Zelfs als je sterke donkere wenkbrauwen hebt kunnen ze er op een foto minder uitkomen. Dus voor de volgende keer, ook iets meer naar mijn eigen gevoel luisteren!
Photoshoot Visagie

Bij het tweede gedeelte van de shoot, hebben we de make-up iets aangepast. Ik heb gevraagd of ik het een en ander mocht aanpassen en dat was geen probleem. Top, in plaats van zacht bruine tinten dacht ik nu is mijn kans! Dus heb de bruine kleuren iets meer glitter en diepte gegeven dan ze zelf zou doen, en inderdaad! Op de foto lijkt het helemaal niet extreem of iets dergelijks. Het komt er net wat mooier en sterker uit!

Photoshoot Visagie

Ik ben zelf erg tevreden over de photoshoot visagie, ondanks de zenuwen! Ik denk niet dat ik nog snel “dat doe ik wel” er uit flap.. Maar wie weet.. Het was erg leuk!

de foto’s zijn gemaakt door Peter Nanne 

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  juli. 2013 at 06:51

  Ik zou ook een boel stress hebben haha 😉 Lijkt me prima gelukt!

  • Reply
   Tjuly
   juli. 2013 at 13:51

   wel toch.. 🙂

 • Reply
  Mirjam - Jewelyz
  juli. 2013 at 09:04

  Wat leuk dat je dat mocht doen! Toch handig als je af en toe een flapuit bent 😉 Het resultaat ziet er mooi uit!

  • Reply
   Tjuly
   juli. 2013 at 13:51

   Was zeker leuk dat ik dat mocht doen.. Normaal ben ik helemaal geen flapuit 😉

 • Reply
  Keytothefuture
  juli. 2013 at 09:52

  Prachtig resultaat! Bravo!

  • Reply
   Tjuly
   juli. 2013 at 13:50

   Dankje Roos!

 • Reply
  Cynthiiaa
  juli. 2013 at 10:54

  Hahaha, I feel you! Helemaal voordat het model op moet – op de catwalk – of als er foto’s moeten geschoten worden. Het resultaat mag er wel echt wezen hoor, schitterend!

  • Reply
   Tjuly
   juli. 2013 at 13:50

   T was erg spannend… Dankje!

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  juli. 2013 at 07:51

  ziet er heel mooi uit! het resultaat mag er wezen

  • Reply
   Tjuly
   juli. 2013 at 10:41

   Dankje!

Leave a Reply