DIY huidverzorging My Blog Verzorging

Scrubben + DIY Recepten

Do It Youself Scrub!

Zelf doe ik het regelmatig, maar eigenlijk altijd gewoon uit een tube of fles vandaan! Ik heb het over scrubben. De meeste mensen doen het wel eens, maar vaak is het maar van tijdelijke duur.

Door regelmatig scrubben, worden nieuw huidcellen sneller zichtbaar. De huid word glanzender en gladder (omdat je de doorbloeding stimuleert)
diy-sugar-scrub_0007_in-jars

Voordelen:

*Verzorgingsproducten worden beter opgenomen

*Kleine vet-pukkeltjes en puistjes verdwijnen

*Sneller bruin worden (insmeren blijft een must!)

*Geen ingegroeide haartjes

Scrubben bij de meest gevoelige delen van de huid is niet aan te raden, zoals:

*rond de ogen

*rond de lippen

*genitalien

*op en rond de tepels

*indien last van couperose

www.womanistical.nl

Hoe vaak

Dit is afhankelijk van je huid. Bij een droge, gevoelige huid moet je ongeveer 2 keer per maand aan houden.

Als je een normaal tot vette huid hebt, kan je dit verhogen naar 1 keer per week. Kijk zelf hoe je huid op het scrubben reageert!
Neem het niet zomaar klakkeloos over, want elke huid is anders en je kent hem zelf het beste! Het kan geen kwaad, maar een geïrriteerde huid kan best vervelend zijn.

Het is ook belangrijk dat je na het scrubben de huid insmeert met crème, lotion, butter om haar te hydrateren en te kalmeren.

Hier staan een maar Do It Youself recepten om zelf heerlijke scrubs te maken!

Uiteraard kan je ook gewoon een tube of iets dergelijks kopen, maar voor de creatievelingen onder ons!

Veel plezier!

www.sheknows

Benodigheden: 150 ml olijfolie, dode zee zout, schoon pannetje, leeg potje, eventueel geurolie.

Werkwijze:
Dode zeezout is vaak wat grof. Je kan het eventueel wat fijner maken in een keukenmachine. Verwarm de olijfolie en voeg wat dode zeezout toe, dit hoeft niet zoveel te zijn. Het zout zal niet helemaal oplossen.Doe in een potje dode zeezout. Voeg de olie als deze is afgekoeld toe. Je kunt ervoor kiezen om het alleen als scrub te gebruiken, zorg dan dat het zout net onder de olie staat. Ik zelf voeg altijd net wat meer olie toe zodat er een laagje olie op het zout staat.

Benodigheden: 25 gram luxe badboter, 25 gram zoete amandelolie, 3 ml. fijngemalen perzikpitten.

Werkwijze:
Klop met een kleine handgarde de luxe badboter zacht met de zoete amandelolie.Roer hier de fijngemalen perzikpitten door en vul een potje met een inhoud van 50 ml.
Door het scrubben verdwijnen droge huidschilfers en de amandelolie maakt je huid nog eens extra zacht. Voor een vette huid evt. de amandelolie vervangen door jojoba-olie. Of gebruik een milde niet vettende olie zoals perzikpitolie voor je gevoelige huid.

sugar-scrubs-2

Op de een of ander manier krijg ik er ook gewoon honger van! het ziet er zo lekker uit, je kan het zo fleurig maken als je zelf wilt!
Spelen met kleurstoffen en geuren, tot je jou ding ervan gemaakt hebt. Binnenkort meer van die heerlijke beauty recepten!

Bronnen: 1, 2, 3, 4

 

You Might Also Like...

4 Comments

Leave a Reply