Beauty FOTD makeup

Shape Your Face Contouring Palette

Het Shape Your Face Contouring Palette van Essence is het tweede budget contouring palette waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ik ben benieuwd of het Shape Your Face Contouring Palette in de buurt komt van het Prime and Fine palette van Catrice

 Shape Your Face Contouring Palette

 Shape Your Face Contouring Palette

Ik heb gekozen voor de warme variant, omdat dat de enige was. Maar er schijnt ook nog een koeler roze variant te zijn. Die heb ik niet zien liggen bij mijn filiaal. Het palette ziet er simpel uit, maar simpel vind ik helemaal prima! De typografie vind ik leuk, dat doet Essence vaak wel goed.

 Shape Your Face Contouring Palette
Het  Shape Your Face Contouring Palette is een compleet contour/shape setje, het bevat namelijk een bronzer, highlighter én blush. De bronzer is matte en een tikkeltje warm, de highlighter is ook matte, maar de warme peachy blush heeft daar in tegen wel veel glans en een gouden shimmer. Ik ben toch wel erg benieuwd!
 Shape Your Face Contouring Palette
Beetje slechte foto, maar ze hebben allemaal een ander patroontje, wat ik toch wel een leuke speelse toevoeging vind aan het uiterlijk.
 Shape Your Face Contouring Palette swatches
Oei! De bronzer is op mijn arm heel erg warm, en heel erg oranje! Nu is dit effect wel erg benadrukt omdat de swatch met mijn vinger is aangebracht in plaats van met een kwast. Hoe ik normaal het product zou gebruiken. (ook omdat de binnenkant van mijn arm witter dan wit is) De highlighter is mooi licht, en goed gepigmenteerd en heel matte, de blush fleurt het matte geheel helemaal op met haar gouden glans. Ik moet wel bekennen dat ik reuze benieuwd ben naar het product op mijn gezicht, al dan niet een beetje huiverig.

De Full Face Swatches

Shape your face palette essenceMijn gezicht met alleen een beetje foundation, zonder iets anders.
Shape up your face palette essence contourContour
Shape up your face palette contour & highlightContour & Highlight
Shape up your face palette controu highlight & blushContour, Highlight & Blush

Waar ik met de bronzer erg huiverig was voor het oranje, valt mij dat in het gebruik mee, zolang het subtiel gebruikt wordt. Het scheelt dat ik een warme ondertoon heb, en toch een licht tintje. Waar de matte highlighter mij toch wel erg teleursteld, omdat het gewoon wegvalt, geeft de peachy blush wél een mooie gezonde glans. De blush geeft sowieso meer een warme glans, dan dat het echt een peachy blush is. Daarom heb ik stiekem nóg een blush gebruikt voor mijn laatste foto hieronder. Net iets meer kleur op mijn wangen..

Shape up your face palette extra blushContour, Highlighter, Blush + Extra Blush
Zo vind ik het net iets mooier, iets meer kleur. Ik heb trouwens een oranje-achtige blush gebruikt uit het  lichte ELF blush palette

(de tweede kleur uit onderstaand palette)

 Shape Your Face Contouring Palette

CONCLUSIE, PRIJS, VERKRIJGBAARHEID

Ik vind het een leuk palette, het is kwalitatief redelijk goed. Persoonlijk vind ik het wél jammer dat de highlighter niet iets meer opvallend is en matte is. Dan had ik toch liever een bronzer en blush duo gezien. In dit geval zal ik de highlighter namelijk niet veel gaan gebruiken. De bronzer vind ik ook prima qua kleur. Voor de prijs vind ik het hem in ieder geval wel waard. Voor de hele blanke huidjes denk ik wel, dat deze blush te warm en oranje is, maar voor dit geld kan je het wel nog een proberen. En anders misschien toch de koelere roze variant!

Het Essence Shape Your Face Palette is verkrijgbaar voor een prijs van €4,95 bij onder andere Kruidvat.
Wil je meer over mij weten, lees dan verder op mijn persoonlijke pagina

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Manon
  april. 2016 at 12:24

  Ik vind het er wel goed uitzien. Ik denk alleen dat die net wat te donker is voor mijn huid

 • Reply
  jeapiebel
  april. 2016 at 14:30

  Mooie palette, jammer dat de highlighter niet iets meer opvallender en matte is. De prijs is wel goed.

  • Reply
   Tjuly
   april. 2016 at 14:58

   dat vond ik ook wel een beetje jammer….

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  april. 2016 at 14:47

  Wat een leuk palette met een mooie prijs! Het is inderdaad jammer dat de highlighter niet zo aanwezig is, maar op zich staat de combinatie je wel erg goed!

  • Reply
   Tjuly
   april. 2016 at 14:58

   Dankjewel! Voor deze prijs kan je het nog eens uitproberen 😉

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  april. 2016 at 14:56

  wauw ziet er goed uit zeg, prachtige foto’s ook

  • Reply
   Tjuly
   april. 2016 at 14:57

   Dankjewel Rachel!

 • Reply
  Dilini
  april. 2016 at 19:34

  Waw je ziet het wel goed! Ik ben bang dat hij bij mij niet opvalt!

 • Reply
  dresses and daisies
  april. 2016 at 15:03

  Ik blijf er steeds niet zo enthousiaste dingen over lezen. Deze trekt mij net het meeste aan bij de nieuwigheden bij essence… Bummer 🙁
  Ps. Ik geef momenteel een winactie op mijn blog. Zin om mee te doen?

 • Reply
  robin
  april. 2016 at 19:52

  wauuuuw die blush vind ik wel super gorgeous hoor!! maar alles staat jou *sigh* <3

  • Reply
   Tjuly
   april. 2016 at 07:22

   Robin, wéér te complimenteus 😉

 • Reply
  Mandy
  april. 2016 at 18:10

  Een matte highlighter vind ik wel een beetje gek. Maar de blush uit dit palette vind ik echt fantastisch! En prachtige foto’s ook 🙂

  • Reply
   Tjuly
   april. 2016 at 07:21

   Dat vond ik ook.. Maar de blush maakt wél veel goed 😉 Dankjewel!!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  april. 2016 at 09:03

  Ziet er niet verkeerd uit, zeker niet voor de prijs.

Leave a Reply