Beauty FOTD makeup

Tartans, Plaids and Tweeds

Front Cover Cosmetics, een merk wat onze Sephora ook ooit verkocht. Helaas is Sephora weg uit Nederland, dus ook Front Cover is weg hier. Dit is erg jammer, het concept van Front Cover Cosmetics vind ik namelijk erg leuk! Ze staan bekend om hun ‘boekjes’ waarin verschillende producten zitten. Zelf heb ik er ook een, die ik vandaag met jullie wil delen. Front Cover Tartans Tweeds And Plaids

 Tartans, Plaids and Tweeds

Al een tijdje zien we in de trends de schotse kleuren en ruitjes, daar is dit setje ook op geinspireerd! De set zit in een doosje, en als je hem openmaakt zie je gelijk duidelijk wat alles is.

De set bevat
8 Gebakken oogschaduws
4 Gewone oogschaduws
1 Zwart oogpotloodje + Smudger
1 Potje oud goud pigment
1 Dubbele kwast
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids

Helaas is het pakketje een beetje beschadigd tijdens het transport, dit gebeurd mij gelukkig zelden. Maar het is natuurlijk wel onwijs zonde! Maar genoeg getreurd, tijd om te swatchen!

Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Foxglove is een mooie lichte lila highlighter. Heather lijkt wel een beetje een kruising tussen paars en taupe, mooi!
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Grouse vind ik echt heel mooi, ik hou (ondanks dat het een moeilijke kleur is) erg van rode oogschaduw. Schots groen? Verdant past er ook erg goed bij. Brimstone, is een licht gouden hightlighter. Wauw wat een apart, ijzig kleurtje vind ik Prism! Gaaf!
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Dit zijn de ‘gewone’ oogschaduw kleuren. Alle 4 zijn ze matte, wat ze een goede bruikbare toevoeging maakt voor deze set. Wel moet je matte kleuren wat meer opbouwen, om een goede egale kleur te krijgen. Wat ik overigens niet heel erg vind, dit is namelijk heel vaal het geval. De eerste kleur, Salt heeft dit trouwens niet. Deze is met 1 veeg onwijs sterk gepigmenteerd, en zo goed als helemaal egaal! Alle swatches zijn trouwens droog gemaakt, gewoon met mijn vinger. Ik denk dat als je de gebakken oogschaduws nat aanbrengt, ze echt onwijs zullen knallen. Ik zal dat binnenkort eens testen, maart meestal zijn de kleuren dan nog mooier en intenser!
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Dit is een swatch van het losse pigment. Zoals verwacht prachtig gepigmenteerd goud!
Front Cover Tartans Tweeds And Plaids
Bij het setje, zit ook een boekje met uitleg (in het nederlands!) Er staan drie ideeën in wat je met deze set zou kunnen maken! Altijd handig, als je niet precies weet wat je moet doen. Maar het leukste vind ik zelf natuurlijk, gewoon lekker experimenteren!
Tartants, Plaids and tweeds
In mijn FOTD gisteren konden jullie al een simpele look zien die ik gemaakt heb met dit setje. Hier heb ik de kleur rood heel lichtjes aangebracht, en lekker lopen blenden voor een zachte look.

Trouwens, vergeten te vermelden.. Het kwastje wat erbij zit, werkt prima! Helaas was het oogpotloodje stuk, dus die heb ik niet gebruikt..

Het setje is te bestellen op de website van Front Cover Cosmetics of bij Sephora.fr

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Mirjam
  februari. 2014 at 08:33

  Ah dit is zo’n mooi palette! Ik mis de Sephora ook, ze hadden zulke fijn producten en merken.

 • Reply
  Beautydagboek
  februari. 2014 at 17:30

  De kwaliteit is echt goed! Hij doet me zelfs denken aan de Urban Decay palettes qua pigmentatie 🙂

 • Reply
  Manon
  februari. 2014 at 18:53

  Mooie kleuren zitten er in deze palette!

Leave a Reply