My Blog Video

Tjuly Goes To … De Waxsalon + filmpje

Helaas was Tjuly.nl gehacked, daardoor kan het zijn dat dit artikel al voorbij is gekomen. Ik heb dit artikel opnieuw moeten maken, aangezien hij niet teruggezet kon worden, evenals de comments was hij verloren! ūüôĀ Je kunt nu gewoon weer reageren op het artikel..

Vandaag neem ik jullie mee naar de WaxSalon in Castricum. Dit doe ik door middel van een filmpje, maar uiteraard ook een wat uitgebreider artikel! De WaxSalon bestaat sinds 1 dec 2012 in het centrum van Castricum, ook is er een vestiging in Assendelft. De WaxSalon is een ontharingssalon voor zowel mannen als vrouwen. Ik vind het een erg mooie salon, licht, schoon, gezellig! Helemaal niet eng.. Je kunt hier terecht voor iedere waxbehandeling van lichaam en gezicht. Uiteraard ook de Brazilian! Ik kan al verklappen, daar ben ik voor gegaan!

Tjuly-To-De-Waxsalon-1

Waxen was iets wat ik al een geruime tijd wilde proberen, maar de drempel overstappen vond ik lange tijd lastig. Het leek mij een goede oplossing voor mijn problematische huid. Toch heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken. Ik merk om mij heen, dat het waxen (zeker zoals de Brazilian) niet iets is waar veel mensen over praten. Ook zijn er veel mensen, net als ik wel in ge√Įnteresseerd. Maar als er dan niet verder wordt gesproken over het onderwerp qua ervaringen etc. wordt de drempel er niet lager op.¬†Dit is dan ook de rede waarom ik het een mooi onderwerp vond voor een artikel. Zo ook mijn intentie voor het filmpje wat we hebben gemaakt.

Tjuly-To-De-Waxsalon-8 Tjuly-To-De-Waxsalon-3

Eigenlijk was het helemaal niet zo vreemd, toen ik in De Waxsalon was. Nancy Duikersloot, de eigenaresse was super geruststellend. Ze legde mij van te voren precies uit wat ze allemaal ging doen. En hoe haar manier van werken is, verschillende waxsoorten, technieken. Maar ook wat je ongeveer kunt verwachten op verschillende plekken met waxen. Ook benadrukte zij mij, dat er ten alle tijden gestopt kan worden. Mocht je het niet prettig of te pijnlijk vinden. Je moet het nooit tegen je wil in doen! Ze noemde het voorbeeld, dat als je voor een full body wax komt, en je bij de benen al wilt stoppen. Je heus niet het hele bedrag van de full body wax hoeft te betalen. Het is uiteindelijk de bedoeling, dat je er blij mee bent!

In vind de salon erg mooi, het is een frisse, lichte én vooral schone salon!
Tjuly-To-De-Waxsalon-6 Tjuly-To-De-Waxsalon-7

De WaxSalon werkt met twee verschillende methodes, de stripmethode en filmhars. Bij de stripmethode wordt de vloeibare hars op de huid aangebracht, welke samen met de haartjes wordt verwijderd door strips. Filmhars wordt zonder strips verwijderd, en hecht zich alleen aan de haartjes. De WaxSalon werkt erg hygi√ęnisch, en doet niet aan dubble dipping! Iets wat ik behoorlijk van belang vind, dat er schoon¬†gewerkt wordt.
Tjuly-To-De-Waxsalon-9

Ook is De WaxSalon in Castricum, een officieel verkooppunt van Anastasia! Jeeh! Ook kun je hier terecht voor Gelish behandelingen.Tjuly-To-De-Waxsalon-11

De eigenaresse Nancy is super vriendelijk en spontaan, en mocht je de eerste keer een beetje last hebben van zenuwen? Daar help ze je binnen no time overheen. Ze legt je precies uit wat ze gaat doen.
Tjuly-To-De-Waxsalon-12

En ja, ik vond het best vreemd. In alleen mijn bovenkleding bij een vreemde op de behandeltafel te liggen. Maar op zich valt het heel erg mee! Het is namelijk gewoon hun werk! Het harsen zelf is niet geheel pijnloos, maar ik vond het persoonlijk wel goed te doen. Het pijnlijke gevoel gaat namelijk binnen een minuut al weer weg, daarna voelde het nog wel ongeveer een dag een beetje geschaafd. Dit is vrij normaal de eerste keer! Nancy heeft bij mij beide methodes van harsen gebruikt. Persoonlijk, vraag mij ook niet waarom, vond ik de waxstrips minder erg voelen. De filmhars voelde voor mij wat pijnlijker. Hoe dit precies kan weet ik niet, dat verschilt natuurlijk ook per persoon. Beide soorten voelde erg warm bij het aanbrengen, maar het voelde niet alsof ik mij zou verbanden of iets dergelijks. Het is nu zo’n anderhalve week geleden, en nu beginnen er her en der pas wat losse haartjes terug te komen. Maar nog niet overal, echt her en der.. ¬†Je ziet ze nog niet eens zitten.. Ik vind het, het pijnlijke gevoel wel waard! Ik ga zeker weten terug naar De Waxsalon!

Kijken jullie mee, hoe mijn allereerste brazilian er aan toe ging?

Ik zou het onwijs waarderen, als jullie je abonneren op mijn kanaal! En uiteraard op het duimpje klikken!

De actuele informatie en prijzen kunnen jullie vinden op de website van De WaxSalon!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Michaela
  november. 2014 at 17:57

  Had niet verwacht dat het zo snel ging! Wat knap dat je het aandurfde!

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  november. 2014 at 19:02

  wel leuk dat je het zo uitgebreid bespreekt, ik kan het mij wel voorstellen dat het spannend is, maar met jouw uitleg zijn we goed voorbereid ūüėČ

 • Reply
  Carine
  december. 2014 at 11:58

  tof dat je t deelt met ons

Leave a Reply