Beauty huidverzorging Verzorging

Vichy Idealia Life Serum

Wie is er nu niet opzoek naar de juiste producten voor zijn/haar huid? Zelf leer ik mijn huid steeds beter kennen, weet ik welke merken mij bijvoorbeeld liggen. Wat voor soort producten ik beter kan schrappen etc. Maar echt fijne producten voor mijn huid zoeken blijft toch wel een dinggetje.

Toen ik een aantal weken geleden de online huidtest van Vichy deed was ik dan ook wel erg nieuwsgierig wat daar uit zou komen. Zouden de aanbevolen producten, bijvoorbeeld ook door mijzelf uitgekozen zijn?

Vichy Huidtest

Een online test, waar je een paar simpele vragen moet beantwoorden over je leefomgeving, maar ook je levensstijl + de staat van je huid. Als je deze hebt ingevuld komt er een advies uitrollen, welke producten het meest geschikt zullen zijn voor jou huid. Ik zie het als een beetje een algemeen advies, mocht je een gedetailleerder advies voor je huid hebben, dan raad ik je aan naar een expert te gaan.

Maar mijn algehele indruk van het advies is goed, ik zag zelf niets wat ik apart vond.

Bij mij kwam er in het advies steeds een product bovenuit, het Vichy Idealia Life Serum, reuze nieuwsgierg werd ik ervan!

Vichy Idealia Life Serum

Wat Vichy zelf over zijn product zegt: 

Voor het eerst is nu LR2412 gekoppeld aan LHA, een salicylzuurderivaat dat de celvernieuwing van de vermoeide huid stimuleert. Het maakt het ook mogelijk om pigment-onregelmatigheden te verminderen aan het huidoppervlak, dankzij het doelgerichte exfoliërende effect. Tot slot verbetert het ook nog de kwaliteit van de teint doordat het de lichtweerkaatsing op het huidoppervlak verhoogt.

Vichy Idealia Life Serum

Vichy Idealia Life Serum

De eerste indruk die ik van Vichy Idéalia Life Serum heb is erg goed. De verpakking en het flesje zijn erg mooi vormgegeven en geven je een luxe gevoel. (ik zal niet door gaan over mijn verpakking-bewaar-tic)  De kleurstelling vind ik erg mooi, volwassen én vrouwelijk. Het flesje voelt fijn, zwaar. Ook erg prettig vind ik het pompje, wat super precies doseert.
Vichy Idealia Life Serum
Het Idealia Life Serum ruikt erg lekker, naar een luxe cremetje, maar totaal niet aanwezig of sterk. Het serum voelt vrij dun, en ziet er door de parelmoerglans al gelijk speciaal uit. Wel vond ik de eerste keer een beetje lastig doseren, omdat het vrij dun is moet je gewoon even goed opletten hoe veel je nodig hebt. Vichy Idealia Life Serum Vichy Idealia Life Serum
Na ruim een week testen, denk ik wel dat ik een redelijk idee heb kunnen krijgen over het Vichy Idealia Life Serum. Ik ben ’s avonds begonnen met het serum, omdat ik ergens toch bang zou zijn dat ik als ik het ’s morgens zou aanbrengen, ik de gehele dag met een glimhoofd zou rondlopen. En ergens heb ik daar ook wel een puntje in.
Ik ben er achtergekomen, dat ik het Idealia Life Serum niet overal op mijn gezicht kan hebben. Zo kan ik het beter niet op of rond mijn neus smeren, of mijn kin én richting mijn mond. Ik kreeg op die plaatsen namelijk heel snel kleine puistjes. (Ik denk, maar dat weet ik niet zeker, dat de oorzaak ligt in het feit dat die plekken al vetter zijn) Maar mijn wangen en slapen konden het wel heel goed hebben. Ik merkte ook, dat door het parelmoerglansje, mijn huid er instant glowy en mooier uitzag.

Voor mijn gezicht is het écht voor bepaalde plekken, die wat droger zijn. Het serum trekt niet razend snel in, maar na een paar minuten. Wat mij niet zoveel uitmaakt, maar als je haast hebt is het wel handig daar rekening mee te houden. Ik ga braaf door met smeren, want ik ben erg benieuwd of het mijn huid ook écht zal verbeteren. Een week is vrij kort om daar verandering te zien. Tot nu toe vind ik het een fijn product!

Vichy Idealia Life Serum

Qua prijs, vind ik zelf een dingetje, is die overal verschillend! Mocht je hem willen aanschaffen zou ik toch goed navragen bij apotheken (en online checken) welke prijs ze vragen. (Tussen de €27,-/€40,-) Op de website van Vichy vind je de verkooppunten, wil je meer informatie over de Idealia lijn verwijs ik jullie ook naar de website. Én het is natuurlijk altijd interessant om een huidtest te doen, ik ben benieuwd wat er bij jullie uitkomt!

lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingenWil je meer over mij weten, lees dan verder op mijn persoonlijke pagina

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Isa
  maart. 2016 at 14:03

  Ohh het klinkt als een fijn product!

 • Reply
  joelle
  maart. 2016 at 09:24

  Het ziet er goed uit, en ook belangrijk dat het lekker ruikt inderdaad!
  Ik vind hem wel wat aan de prijzige kant, maar als je er ook echt iets voor
  terug krijgt maakt dat natuurlijk ook minder uit 🙂

  liefs joelle

Leave a Reply