huidverzorging

Zarqa Face Care

Zarqa face care masker serum peelingDat ik een niet al te makkelijke huid heb, heb ik wel eens laten vallen. Een echte huidroutine heb ik daar in tegen totaal niet, daarom was ik onwijs benieuwd hoe mijn huid zou reageren op de producten van Zarqa. De nieuwe producten van Zarqa zijn probleemoplossend en beloven je huid te geven wat het nodig heeft, zonder het onnodig te belasten met parfum, conserveringsmiddelen en andere synthetische toevoegingen. Ook schijnen de verpakkingen zo ontwikkeld en ontworpen te zijn, dat het product langer houdbaar en werkzaam blijft (zonder de extra conserveringsmiddelen dus)Zarqa face care masker serum peelingIk heb drie producten uit de Face Care lijn mogen testen, dit heb ik braaf de afgelopen  weken gedaan! De verpakking vind ik gewoon netjes, simpel en duidelijk! De peeling en het masker komen in een tube, het serum in een pompje.Zarqa face care masker serum peeling

ZARQA Ultra Soft Face Peeling

Zarqa face care enzymatische peelingZARQA Ultra Soft Face Peeling is een milde maar zeer effectieve enzymatische peeling op basis van Papaya-extract, Sheabutter en Hyaluronzuur.  Het enzym verwijderd de dode huidcellen, zonder de schurende korrels die de gevoelige huid vaak irriteren en soms zelfs beschadigen.Zarqa face care masker serum peeling De substantie van de peeling voelt goed, lekker romig. De geur vind ik vrij neutraal.

Na mijn gezicht normaal gereinigd te hebben met een milk, tonic en als laatste nog na gespoeld met water. Stond ik te popelen om te beginnen met de producten. De peeling breng je aan in een dun laagje op je (schone) gezicht, daarna masseer je het product zachtjes met een draaiende beweging in de huid. De peeling laat je ongeveer een minuutje intrekken. Tijdens het intrekken van de peeling voelde ik niets vreemds, geen bijtend gevoel, geen tintelingen.. Fijn! Nadat ik de peeling had afgespoeld met lauwwarm water, vond ik mijn huid al lekker zacht aanvoelen!

Er word aangeraden de peeling 1 a 2 keer per week te gebruiken.
Adviesprijs: € 12,95

ZARQA Calming Face Mask

Zarqa face care masker ZARQA Calming Face Mask is een voedend masker op basis van Kaolin en Sheabutter. De kalmerende werking van Boswellia Serrata extract brengt de huid tot rust. Het masker maakt de huid glad en zorgt voor ontspanning van de huid.Zarqa face care enzymatische peelingDe substantie van het masker, lijkt erg op de peeling! Wel iets dikker, of eigenlijk meer slierterig. Ook het masker ruikt vrij neutraal.

Je brengt het masker eigenlijk aan zoals elk ander masker, royaal. Je laat iets ruimte vrij, rondom de ogen en de mond. Je laat het masker 10 tot 15 minuten intrekken, waarna je het afspoelt of verwijderd met een lauwwarm washandje. Het masker blijft ‘nat’ dus word niet hard. Ik vond het lekker aanvoelen, het voelde een beetje koel. Wat ik opzicht altijd wel een prettig gevoel vind. Na het verwijderen van het masker was mijn gezicht nergens rood, of trekkerig. Iets wat ik met maskertjes vaak wel heb, niet dat dat per definitie slecht is. Maar vaak geeft het wel aan dat het mijn gezicht een beetje uitdroogt, dat gevoel had ik niet met dit masker.

Ook voor het masker word er aangeraden het 1 a 2 keer per week te gebruiken.
Adviesprijs: € 12,95

ZARQA Skin Calming Serum

Zarqa face care serumZARQA Skin Calming Serum is een rijk verzorgend serum op basis van Rijstkiemolie, Olijfolie Extract, Provitamine B5, Urea en Betaïne die de huid intensief hydrateren. De kalmerende werking van Bisbolol in combinatie met extracten van Zouthoutwortel en Algen brengt de huid tot rust.Zarqa face care serumHet serum zit in een handig pompje, waar precies genoeg uitkomt! Het serum vind ik op de een of andere manier een beetje oubollig ruiken. Waar dit precies door komt weet ik niet, ik vind het ook niet storen. Maar het ruikt gewoon een klein beetje muf. De substatie van het serum is vrij dun.Zarqa face care serumNa de peeling en het masker, bracht ik het serum aan op mijn gezicht. Voor het serum was ik stiekem wel een beetje bang, aangezien dat het soort product is waar ik normaal gesproken puistjes van krijg en andere rare plekjes. (niet na eenmalig of sporadisch gebruik, maar wel als ik het elke dag doe) Het uitsmeren van het serum ging lekker makkelijk, zeker omdat mijn gezicht na de vorige producten al zo glad en zacht voelde. Ik vond het serum mega snel intrekken, binnen een minuutje was mijn gezicht helemaal droog. Normaal voel je het nog wel een tijdje als je je gezicht ergens mee insmeert, maar na het serum voelt het eigenlijk alsof je helemaal niets hebt gebruikt, fijn! Je kunt gelijk nog een dag/nachtcreme aanbrengen, als je dit wilt.

Voor het serum word aangeraden het elke ochtend en avond aan te brengen op het gereinigde gezicht.
Adviesprijs: € 16,95

Mijn ervaring met Zarqa Face Care, na een maand gebruik.
Ik ben onwijs enthousiast, ik heb niets maar dan ook echt niets negatiefs ervaren. Mijn huid is heel rustig gebleven, geen pukkeltjes, geen oneffenheden. Ik heb de afgelopen week niet gesmeerd, en BAM… er kwamen gelijk weer plekjes in mijn gezicht.  Nu ben ik bang dat ook ik, Juliette, een heuse huidroutinge heb gekregen! Damn, die had ik niet aan zien komen. Ik ben ook erg benieuwd naar de andere producten van Zarqa, voor een goede, gerichte routine..

Nog even op een rijtje,
De producten hebben een natuurlijke basis en bevatten geen conserveringsmiddelen of parfum. De combinatie van geen parfum (ook niet basis van etherische oliën) geen conserveringsmiddelen én een natuurlijke basis is uniek en ZARQA is daarin het enige merk in Nederland.
De producten zijn PH-neutraal en en bevatten geen paraffine, kleurstoffen, allergenen, parabenen, zeep en dierlijke extracten.
De producten bevatten minstens 85% tot 90% natuurlijke ingrediënten
Een effectieve zuivere formuleringen zonder overbodige toevoegingen.

Meer informatie over Zarqa vinden jullie hier!

 

Kennen jullie het merk Zarqa? En wat is jullie ervaring hiermee?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Manon
  oktober. 2014 at 07:50

  Klinkt heel erg goed!

 • Reply
  Kelly
  oktober. 2014 at 08:07

  Ik ben ook dol op deze producten!

Leave a Reply