Persoonlijk Zwangerschap

ZWANGERSCHAPSUPDATE – Het 1ste Trimester!

Ik begin gewoon met Het 1ste Trimester! Ik weet niet zo goed of jullie, mijn lezer(s)essen) hier op zitten te wachten, maar zelf vind ik dit altijd erg leuk om te lezen bij mensen die ik zelf volg. Wel heb ik even wat tijd voor mijzelf genomen, om te bedenken hoe of wat, dat zorgt ervoor dat we wel een stuk op de realiteit achterlopen! Daarom gaan we er gewoon lekker snel doorheen, zodat iedereen straks meeloopt qua tijd. Heb je mijn vorige artikel gemist, je vind hem hier terug.

Het 1ste Trimester!


5 tot 8 weken

*
Toen alles besproken was wat je kon bespreken kwamen we aan bij een ander heel spannend punt. Hoe zou de zoon van Peter, Tygo het vinden dat hij een broertje of een zusje krijgt? Dit was heel bijzonder en spannend, dit wilden we ook zo snel mogelijk gedaan hebben. Zijn reactie was (en is nog steeds) geweldig. Hij vind het namelijk ontzettend leuk om grote broer te worden.

*
Moeders voor moeder
was een projectje waar ik ook graag mijn steentje aan wilde bijdragen, stel je voor je kan er 1 iemand al echt mee helpen. Dat vind ik een heel mooie gedachte, en voor mij is al dat plassen en heel erg kleine moeite. Ik vond het wel heel spannend, omdat het de eerste keer was dat gecontroleerd werd of ik écht zwanger was.

*
Mijn borsten komen in een groeispurt! Ze doen heeuul veel pijn!

*
De tijd vind ik ook erg langzaam gaan, het wachten duurt mij af en toe te lang. Wij zijn onwijs nieuwsgierig naar de eerste ‘vroege’ echo en hoop zo dat ‘het’ goed zit. Ook krijgen wij een indicatie qua termijn, want wij denken precies te weten wanneer ons baby’tje verwerkt is, we gaan het meemaken

♥ ♥ ♥

1ste trimester, zwanger moeder voor moeders, zwangerschapstest,

8 tot 12 weken

*
De eerste ECHO
We zagen een prachtig hartje kloppen (gewoon een knipperlichtje) En het termijn werd bepaald op 8 weken, precies zoals wij hadden berekend. Het was zoveel bijzonderder dan verwacht om dat hartje te zien kloppen dan ik dacht! Nu vind ik ons mensje wel gewoon een frummeltje hoor, want het leek nog niet echt. Maar als je dat knipperlichtje (hartje) ziet, betekend dat toch wel wat. Mijn eitje is niet alleen bevrucht, het leeft gewoon in mijn buik! Ik kan niet wachten om volgende keer te zien dat het wel een mensje is!

*
Aan onze directe familie & vrienden vertellen dat wij een kindje krijgen. Toch spannend, maar geweldig ontvangen!

*
Intake gesprek bij de verloskundige gehad, erg informatief en praktisch.

*
28 geworden..

Termijnecho (of de 12 weken echo)is een paar dagen voor dat we 11 weken zwanger waren gemaakt. ! Officiële uitgerekende datum staat klaar. Je wordt steeds meer een mensje. Helaas ging de echoscopiste heel snel, maar we zien je snel weer!

*
12 Weken mijlpaal! Toch de combinatietest besloten voor wij op vakantie gingen. De nekplooi was zelf helemaal in orde, maar helaas gaven mijn bloedwaardes toch een verhoogd risico op het syndroom van Down. Toch een tegenvaller, maar ondanks dat toch besloten om eerst op vakantie te gaan. (de volgende ochtend al!!)

♥ ♥ ♥

echo 8 weken, echo 10 weken zwanger, kraamcadeautjes, familie vertellen12 weken echo, termijnecho, nekplooimeting

We hebben gewoon al 3 echo’s gehad in het 1ste trimester, ons al 3 keer mogen verbazen hoe hard je groeit! Elke echo maakt je steeds meer mensje! De tijd in het 1ste trimester kruipt en tegelijkertijd vliegt voorbij.

Afgezien van mijn borsten, die meer dan twee cupmaten gegroeid zijn, en onwijs pijn doen, de vermoeidheid en het af en toe misselijk zijn. Voel ik mij kiplekker en heel gelukkig! Uiteraard was het wel jammer om precies een dag voor onze vakantie te horen dat we toch een verhoogd risico hadden op het syndroom van Down. We kiezen nu wél voor de NIPT test, maar wachten hiermee tot na onze vakantie. Wij gaan er namelijk van uit dat alles goed is!

Geen buikfoto, rompertje, speentje missen, volg mij op instagram!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Willemse
  augustus. 2017 at 07:08

  Wat fijn dat je je helemaal goed voelt!
  Ik ken persoonlijk niemand die een verhoogde kans had op een kindje met het syndroom van down ,maar wel die z’on test hebben gedaan.
  Heftig om te horen en te moeten beslissen hoe verder.
  Daar sta ik dus nooit bij stil, maar nu ik dit zo lees besef ik wel dat zoiets ontzettend spannend moet zijn.
  hopelijk verloopt alles gewoon goed.

 • Reply
  Sheila
  augustus. 2017 at 21:47

  Fijn dat je je zo goed voelt! Een fijne en onbezorgde zwangerschap gun ik iedereen. Zo waren de mijne ook en ik heb er zo van genoten!

  Fijn dat je mee doet aan Meedeed voor Moeders. Dat deed ik ook. Kleine moeite groot gebaar.

 • Reply
  ZWANGERSCHAPSUPDATE – Het 3e Trimester! | TJULY
  april. 2018 at 10:10

  […] ZWANGERSCHAPSUPDATE – Het 1ste Trimester! […]

Leave a Reply