Handen & Nagels My Blog Review

French Manicure van Sensationail

Een French manicure vind ik altijd erg tijdloos, bijna overal waar je kijkt komt je het wel tegen. Het ziet er simpel, gewoon netjes uit. Dit is denk ik ook de voornaamste reden dat vrouwen hun nagels op deze manier (laten) lakken.  Netjes en mooi!

Sensationail French Manicure _0320

French Manicure van Sensationail

Om de French manicure van Sensationail te creëren heb je deze twee setjes nodig. (alleen als je nog geen gelnagellak basics hebt liggen. Als je die wél hebt, is alleen de French manicure set voldoende) Ook heb je voor deze gellak een UV lamp nodig, om de nagellak uit te laten harden. Ikzelf gebruik hier een klein lampje voor, de lamp van FUSE namelijk.

French Manicure Gel Polish

Sensationail French Manicure _0323

In dit setje zit álles voor je French manicure.

Sensationail French Manicure _0327

Een kleur lak, Babydoll Pink, die dienst doet als basis voor de French manicure. Een bokkenpootje, tweezijdige vijl.. En heel handig, je kunt de witte randjes van de French manicure op twee manier maken. Je kunt er voor kiezen het witte te gebruiken óf zelf klevende witte tips (100 st)

Sensationail Essentials Kit

Sensationail French Manicure _0321

Dit setje bevat zo’n beetje alle basics voor gelnagellak.

Sensationail French Manicure _0326

De Essential kit bevat, wederom een bokkenpootje & tweezijdige vijl, pluisvrije doekjes, een primer, cleanser en een base/top coat.

Sensationail French Manicure _0329

Zo al met al, best veel producten in die kleine doosjes..

Ik heb geen foto’s gemaakt van het hele proces, maar wel een voor en na foto uiteraard! Ik zal wel vertellen welke stappen ik heb gedaan om mijn nagels zo mooi mogelijk te krijgen.

Sensationail French Manicure _0330
Je begint met echt schone nagels. Dus eventuele restjes/nagellak verwijder je, waarna je je handen ook nog eens goed wast. Eventueel kun je je nagels ook nog in een mooie vorm vijlen, als je dit nodig vind.

Met het bokkenpootje druk je voorzichtig je nagelriemen terug, zodat ze niet meer ‘vast’ aan je nagel zitten en je ze niet per ongeluk mee kunt lakken.

Met de roze kant van de tweezijdige vijl, vijl je zachtjes de glans van je nagel af. Dit is voor een betere hechting van de lak. Doe dit maar een klein beetje, want je nagels beschadig je je nagels. Bij hele dunne nagels wordt het ook afgeraden.

Nu ga je met een pluisvrij doekje, met een beetje cleanser al je nagels af.

Vervolgens breng je de primer aan langs alle randen van je nagel, je hoeft de binnenkant niet te doen. De primer zorgt ook voor een goede hechting. Als je deze stap zou overslaan, is er een grote mogelijkheid dat de lak sneller loskomt langs de randen. Deze primer laat je minimaal 30 sec drogen.

Tijd om te gaan lakken!
Let er altijd op, dat je netjes lakt! Probeer niets van de lak op je huid te krijgen, en haal het er anders af voor je de lamp aanzet. Het wordt anders niet alleen niet mooi, máár het kan ook pijnlijk worden als het uithard.

Als eerste laag gebruik je de base/top coat, deze droog je 30 seconden onder de UV lamp

Als tweede stap gebruiken we Babydoll Pink, deze laten we ook 30 seconden uitharden onder de UV lamp. Hier heb ik 1 enkele laag van aangebracht, aangezien het gewoon bedoeld is als een mooie iets getinte transparante lak.

Als je geen French Manicure wilt, is het nu tijd voor de laatste stap de base/top coat. Maar wij willen natuurlijk nog een mooi wit randje!

Ik ben voor het randje begonnen met de witte tips, die in het pakketje zaten. Je houdt het plastic velletje voor je nagels, en ziet zo welke je nodig hebt qua grootte. Dan verwijder je het plastic laagje, en kan je de witte tip op je nagel drukken. Althans, volgens de beschrijving. Ik had blijkbaar een lastig stripje, want de tips bleven plakken op de verkeerde kant van het plastic, waardoor ze niet zo goed aan mijn nagels bleven plakken. Ik moest ze er eerst af pulken, wat ik nogal onhandig vond.  Maar achteraf, moesten ze dus op het andere velletje blijven kleven, en dan zou het makkelijker gaan.

Mijn twee duimen heb ik met de tips beplakt, waarna je het uitstekende restje er keurig af kan vijlen. (naar beneden toe!)

De andere acht nagels wilde ik uit de losse pols doen, met het witte lakje uit de set. Zo netjes mogelijk heb ik dit geprobeerd, al moest ik het wel geconcentreerd doen. Ik vond het lakje redelijk dik, zelfs voor een gel nagellak. Deze heb ik wederom 30 seconden uit laten harden onder de UV lamp.

De laatste stap qua lakken, is een laag base/top coat die ditmaal 60 seconden mag uitharden onder de lamp.

Nu maken we de nagels schoon met een pluisvrij doekje, waar wat cleanser op zit. Dit haalt het plakkerige laagje weg, en laat je nagels weer mooi glansen. Zelf was ik hierna mijn handen altijd heel goed, mijn nagels gaan dan vaak nog mooier glansen. Maar ik vind het ook altijd weer lekker schoon.

Sensationail French Manicure _0334 Sensationail French Manicure _0332 Sensationail French Manicure _0331

Ik moet zeggen, het zit er netjes op! Ondanks het gepiel, met het witte tipje wat ik niet los kreeg. Ben ik er erg tevreden over! Na 8 dagen begonnen er kleine barstjes te ontstaan in de witte tips, maar de lak zelf was nog niet losgekomen. Ook de witte lak heeft zich heel goed gehouden, al werd deze na ongeveer een week wat dofjes, verder bleef het allemaal heel mooi!

Het is dat ik niet te lang het zelfde op mijn nagels kan/wil houden. En dat ik er op een gegeven moment gewoon aan ga lopen pulken, randjes omhoog trekken etc. Gewoon lekker, heel stom. Maar aan Sensationail lag dat dus in ieder geval niet!

De Essential Kit is voor €19,99  te koop bij oa Bol.com
De French Manicure lak voor €14,99  en 100 losse tips voor €11,99

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  manon
  oktober. 2015 at 13:05

  Ik vind het er goed uitzien!

 • Reply
  Natasja
  oktober. 2015 at 13:38

  Ziet er mooi uit! Ik gebruik meestal plak nagels om een french manicure look te bekomen. Ziet er natuurlijk heel wat minder mooi uit als dit

Leave a Reply