My Blog Persoonlijk Verzorging

Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!

Al jaren epileer ik mijn wenkbrauwen, ik ben hier denk ik rond mijn 13e mee begonnen. Daarom leek het mij wel leuk om jullie te laten weten Hoe Ik Mijn Wenkbrauwen Meestal Bijwerk! Het is uiteraard gewoon begonnen met een pincetje, en die gebruik ik nog steeds wel af en toe. Vond het heerlijk om (vaak zondags) met een spiegeltje op de bank mijn wenkbrauwen te epileren. Maar nu vind ik het gewoon weg te lang duren, en blijf het vaak vooruit schuiven waardoor ik het vergeet. Ook niet onbelangrijk, als ik dan eenmaal aan het plukken was, kon ik nog wel een te ver doorgaan. Zo van ohh dat haartje mag ook nog wel weg, en die ook! Niet zo heel slim dus..  En zo zonde als het weer moet bijgroeien, wat best lang kan duren. Hoe ik het tegenwoordig doe, met een harsstrip! Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!Ik gebruik harsstrips die eigenlijk gewoon bedoeld zijn voor je benen. En vind ze erg makkelijk en doeltreffend in gebruik! Het is vrij makkelijk om het zelf te doen, en echt pijnlijk vind ik het ook niet.

Je begint met het afknippen van een strookje, belangrijk is dat je er wel een buitenrandje aan laat zitten. Anders kan je de strip niet goed van je huid aftrekken. Als je de strip hebt geknipt, kan je hem als je wilt, ook nog een beetje in model knippen.  Heb je een boogje in je wenkbrauw, dan knip je gewoon zo’n zelfe boogje in de strip. Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!Ik heb er deze keer voor gekozen, te harsen tot in mijn wenkbrauw boog, niet verder naar voren toe. Als je het stripje goed genoeg vind, kan je hem gaan plakken! Wat makkelijk is, als  je voor het plakken, je wenkbrauwen de andere kant op borstelt. Dan is de kans dat je de ‘goede’ haren weg harst minder groot, en je ziet ook gelijk  je natuurlijke vorm goed!Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!Als hij goed geplakt zit, strijk ik er altijd nog een paar keer  met mijn vingers overheen, just to be sure! Nu is het een kwestie van de juist kant op trekken, van buiten naar binnen toe. Wat ik daarna nog vaak doe, de boven zijde van mijn wenkbrauw. Ongeveer vanaf de helft tot het uiteinde… Het is een veel besproken ding, wel of niet de bovenzijde van je wenkbrauwen epileren. Ik vind dat je het helemaal zelf moet weten of je het doet of niet. Ik vind het bij mij mooier als ik het wel doe, ik heb daar namelijk wat wilde haartjes. En het is gewoon mooier als die ook wegzijn!Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!Zoals je ziet, zit de strip een beetje scheef geplakt. Dat maakt niet veel uit bij mij, ik wil namelijk niet een hele strakke lijn creeeren aan de bovenkant (is natuurlijk wel mogelijk, als je dat mooi vind) Het is gewoon voor de losse haartjes! Wat ik ook doe, dat hoort er bij mij ook echt bij, heb er alleen geen foto van gemaakt, is het stukje tussen je wenkbrauwen! Die neem ik ook altijd nog mee met harsen.Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!Na het harsen kan je met de geoliede doekjes aan de slag die altijd bij de strips zitten. Deze halen de plakkerige harsrestjes weg, en werken verzachtend en kalmerend voor de huid. Ook kan je hiervoor een ander vettig product gebruiken. Mocht ik hierna nog een eigenwijs haartje zien, dan pak ik evengoed nog de pincet, maar dat is vaak niet eens nodig. Ik ben in totaliteit zo’n 5 minuten bezig, maar dan is ook wel echt alles gedaan!Hoe Ik Mijn Wenkbauwen Meestal Bijwerk!

Hoe werken jullie je wenkbrauwen meestal bij?

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste berichten, volg mij op Bloglovin Follow on Bloglovin

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Sas
  september. 2013 at 07:17

  Ik doe het meestal met een pincet…

 • Reply
  Daniëlle Springer
  september. 2013 at 07:27

  Wauw jou wenkbrauwen zijn echt heel mooi!

 • Reply
  Nena
  september. 2013 at 07:57

  De haartjes die verschijnen na het epileren en waxen doe ik zelf. Maar the big work laat ik doen 🙂

 • Reply
  Mademoiselle Sophistique
  september. 2013 at 08:24

  Ik gebruik gewoon een pincet maar dit ziet er ook wel netjes uit

 • Reply
  me
  september. 2013 at 09:54

  Niet want niet nodig bij mij.

 • Reply
  Mirjam - Jewelyz
  september. 2013 at 13:10

  Ik gebruik altijd een pincet, dan kan ik heel precies werken en meteen zien wat ik doe. Fijne uitleg!

  • Reply
   Tjuly
   september. 2013 at 13:23

   Goed om te horen! Denk toch dat de meeste het gewoon met een pincet doen, wel leuk om te lezen!

 • Reply
  Jana Vmh
  september. 2013 at 13:14

  Leuk artikel! Ik doe het steeds met een pincet 🙂 x

  • Reply
   Tjuly
   september. 2013 at 13:22

   Dankje!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  september. 2013 at 13:24

  Ik gebruik altijd een pincet.

 • Reply
  Julia
  september. 2013 at 15:39

  Ik doe het gewoon met een pincet. Die eerste foto is trouwens heel mooi!

  • Reply
   Tjuly
   september. 2013 at 17:23

   dankjewel Julia!

 • Reply
  Saskia
  september. 2013 at 16:23

  Ik gebruik een pincet maar vind dit idee wel heel slim.

  • Reply
   Tjuly
   september. 2013 at 17:24

   het is vooral heel makkelijk 😉 en snel…

 • Reply
  Manon
  september. 2013 at 16:57

  Ik doe het meestal met een pincet, maar wil dit ook weleens proberen.

  • Reply
   Tjuly
   september. 2013 at 17:24

   Leuk om te horen, gewoon (zeker in het begin) voorzichtig plakken en vooral niet bang zijn! 😉

 • Reply
  Beautyjuf
  september. 2013 at 18:19

  Ik gebruik liever een pincet. Ik ben zo’n type dat met harsen de halve wenkbrauw meeneem 😉 Haha!

  • Reply
   Tjuly
   september. 2013 at 18:22

   Hahaha… Wel handig als je dat van jezelf weet… En als je je ervan bewust bent scheelt dat ook weer 😉

 • Reply
  Michelle
  oktober. 2013 at 07:55

  Autsj, lijkt mij erg pijnlijk! Maar het resultaat is wel erg mooi

  • Reply
   Tjuly
   oktober. 2013 at 08:22

   Oh valt heel erg mee hoor!

Leave a Reply