Beauty

WELLA BLONDOR FREELIGHTS – blonderen

Een tijdje geleden heb ik mijn haar weer wat natuurlijker, donkerder geverfd. Dit beviel mij toch niet, het verveeld mij gewoon te snel! Dus ben ik weer aan de slag gegaan met Wella Blondor Freelights om mijn coupe een stuk lichter en blonder te krijgen. Voor mij werkt het niet als ik mijn hele hoofd blondeer, omdat de uitgroei gewoon echt te snel gaat, dus is een balayage of ombre een perfecte oplossing. Dan kan mijn aanzet (de uitgroei) wel donker blijven, dit scheelt ontzettend in het onderhoud!

Vroeger verfde ik mijn haren altijd met drogisterij haarverf, maar tegenwoordig niet meer. De kleur werd nooit helemaal wat er op het pakje stond, vaak kwam ik net verf te kort en de houdbaarheid van de kleur stelde nogal eens teleur. Tegenwoordig is het voor particulieren steeds makkelijker om kappersverf te kopen, ook zijn de prijzen vaak net iets beter (zeker qua hoeveelheden) Wel is het handig als je, je een beetje in de materie van haarverf verdient, maar ook het haar zelf.

Mijn schoonzus is kapster, door haar ken ik de producten van Wella, en deze bevallen mij altijd erg goed. Daarom heb ik voor deze blonde klus ook producten van Wella gekozen.

wella blondor Freelights van bruin naar blond thuis

Wella Blondor Freelights

Kan heel goed worden gebruik om een balayage of ombre look in het haar te creëren. Deze Wella Blondor Freelights hoef je ook niet in folie’tjes te doen, al kan dit voor een intenser resultaat wel. Wella Blondor Freelights staat bekend om een goede ontkleuring, zonder dat je haar worteltjes oranje wordt. Uiteraard hangt dat wel een beetje af van je haarkleur, hoeveel warmte deze heeft in de kleur.

Een balayage lijkt veel moeilijker en ingewikkelder dan het eigenlijk is, al is het wel handig als je het laat doen. En zoals met alles, oefening baart kunst.

Ik verf mijn haar altijd als het ‘vies’ is, omdat mijn haar dan beter beschermd is.

De Wella Blonder Freelights mix je met een developer. In mijn geval met een peroxide van 9% (heb je beschadigd/poreus of licht haar raad ik je wel een lagere dosering aan) Zorg er ook voor dat de verhouding goed is, voor deze verfklus was het 1 op 1.5 (volgens mij) dit staat altijd op de producten beschreven.

wella blondor Freelights van bruin naar blond thuis voor foto

  • je steekt het haar weg in klemmen, en begint onderin met strookjes haar pakken.
  • Voor een balayage neem je redelijk brede plukken, die wel dun zijn. Met een verfkwast maak je als het ware een V vorm met de verf in het haar. De punten kleur je in met de verf, en laat je zo hoog lopen als je zelf wilt.
  • Niet elke pluk hoeft de zelfde inkleuring te hebben, dat maakt het natuurlijker, de zon kleurt je haar ook niet egaal.
  • Boven in laat je de verf als het ware uitwaaieren om een natuurlijk verloop te krijgen en geen rechte lijnen.

Deze eerste verfbeurt zou redelijk subtiel zijn, zonder folies en na elke baan verf, een baan zonder. Dus om en om.

wella blondor Freelights van bruin naar blond thuis wella blondor Freelights van bruin naar blond thuiswella blondor Freelights van bruin naar blond thuis

De Wella Blondor Freelights inwerktijd is ook een beetje per haarsoort afhankelijk, tijdens het wachten controleer je regelmatig je haar. Ik heb het hier ongeveer 40 minuten laten inwerken. Dan spoel je je haar grondig uit, en was je het nog even goed na.

wella blondor Freelights van bruin naar blond thuis dode puntjes knippen

Ook vind ik het altijd prettig als er wat dode puntjes weggeknipt worden na het verven, maar dit is natuurlijk niet nodig.

Ik heb het niet bij deze ene keer gelaten, en heb na ongeveer 2 weken dit proces herhaald.

wella blondor Freelights van bruin naar blond thuis resultaat wella blondor Freelights van bruin naar blond thuis resultaat

Ik ben erg tevreden met het resultaat van Wella Blondor Freelights, wel wil ik binnenkort met jullie delen hoe je deze warme blonde tint koeler kan maken! Door het warme pigment in mijn haarkleur, slaat het namelijk heel snel na het verven al weer om in een warme kleur. Terwijl ik het juist ook wel eens wat assiger en koeler wil hebben.

Dat artikel staat dus klaar met een duidelijk beeld hoe ik mij haar koeler wil maken.

Voor het blonderen met Wella Blondor Freelights hebben ik de volgende producten van wella gebruikt Wella Blondor Freelights 400gr voor €37,98 (hier doe je trouwens 100 jaar mee) en Blondor Freelights Developer 9% voor €13,03. Deze producten kan je kopen via Kapperskorting 

lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen Wil je meer over mij weten, lees dan verder op mijn persoonlijke pagina

 

Volgende keer deel ik welke Toner ik gebruik om mijn haar assiger te krijgen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply