Persoonlijk Zwangerschap

ZWANGERSCHAPSUPDATE – Het 2e Trimester!

Het 2e trimester, iets later online dan gepland. Maar plannen is de laatste maanden niet zo mijn ding. Jeetje wat gaat de tijd ontzettend snel zeg. Waar ik in de eerste weken vond dat de tijd voorbij kroop, vliegen de weken mij nu langs de oren.

Het eerste trimester eindigde met onze vakantie, en een verhoogd risico bij de combinatietest, heb mijn vorige artikel gemist, je vind hem hier terug.

Het 2e Trimester!

het 2e trimester loopt van week 13 tot en met week 26

13 tot 18 weken
*
Onze vakantie hadden wij dit jaar vroeg gepland, achteraf is het alsof het zo had moeten zijn ook. Deze vakantie zijn wij voor het eerst (en voor heel lang laatste keer) met z’n tweeën geweest.

Tygo wilde dit jaar voor de eerste keer niet meer mee! Kleine jongens worden groot…

Het is best apart als een kind ineens geen kind meer wil zijn  en niet mee gaat! Maar we hebben ontzettend genoten van elkaar. 3 weken met z’n tweeën (eigenlijk toch weer 3en) met de camper weg. Wij hebben heerlijk door Zuid – Frankrijk gereden en genoten van heerlijke temperaturen!

*
Onze 30-jarige camper was alleen -toen wij nu op terugweg wilde gaan- toe aan een eigen vakantie. Beetje jammer, maar we kregen een heerlijke (nieuwe!!) Volvo om onze vakantie mee voort te zetten, en zo hebben wij onze vakantie iets anders dan gepland, maar wel heel bijzonder af kunnen maken.

*
Op af en toe een bloeddruk die héél erg laag werd, dat ik dacht dat ik flauw ging vallen, ging het eigenlijk écht super! Wij hebben het wel nog even over de combinatietest gehad, maar besloten dat wij niet anders konden doen dan afwachten. En tot we meer wisten, er vanuit gaan dat alles goed was.

*
Zo schattig, ik dacht dat ik echt al een lief zwanger buikje kreeg.. Wist ik veel..

*
In week 16 zijn wij weer thuis gekomen, en konden wij gelijk door naar het AMC voor de NIPT test én een uitgebreide echo. De echo liet helaas het een en ander zien in de hersenen waardoor ze ons terug wilden zien met de 20 weken echo. 🙁 De uitslag van de NIPT zal ongeveer 3 weken duren. Ook jammer, door de ligging van de baby, kon ze niet met zekerheid het geslacht vertellen.

*
Later in week 16 zijn wij samen nog naar het gemeentehuis geweest, zodat Peter de baby kon erkennen en wij de achternaam alvast geregeld hadden.

2e trimester vakantie camper kamperen

♥ ♥ ♥

18 tot 22 weken

Ik moest zo’n 3 weken wachten op de uitslag van de NIPT test, en het wat werkelijk vreselijk. Ondanks dat wij er van overtuigd waren dat alles goed zou zijn, ga je toch op een gegeven moment twijfelen. Gelukkig is er geen enkele chromosoom afwijking gevonden!
*
Vlak na de uitslag, moesten wij alweer naar het AMC voor de 20 weken echo. Wauw wat een verschil alweer met de vorige echo zeg, wat wordt de baby snel groot! De 20 weken echo liet ons én de gynaecoloog perfecte hersenen zien, dus die waren gelijk goedgekeurd! Ook kregen wij een mooie 3d echo mee naar huis!
*
Helaas, wéér iets gevonden.. Deze keer iets in het hartje wat afwijkend leek. Graag met 28 weken weer op controle naar het AMC.
*
Again, wij maken ons niet druk, in onze gedachten is ‘het’ nog steeds in perfecte gezondheid.
*
Gefeliciteerd, jullie krijgen een dochter!! Nog steeds kan ik dit niet geloven. Ik heb vanaf dag 1 geroepen dat het een meisje is, maar dat gevoel is uiteraard gewoon gebaseerd op hoop 😉
*
Vanaf dag 1 heb ik al last van veel vocht in mijn benen en voeten. Helaas niks aan te doen! Alleen af en toe met de beentjes omhoog.
*
We kunnen nu gericht shoppen, en een meisjes babykamer gaan maken!

2e trimester, babybuikje, 3d echo, amc, nipttest, vochtvasthouden

♥ ♥ ♥

22 tot 26 weken
*
Vanaf het moment dat ik weet dat wij een dochtertje krijgen is mijn domme grijns niet verdwenen. Natuurlijk had een jongetje ook welkom geweest, maar toch… Een dochter!!
*
Wij konden van vrienden een babykamer overnemen, waar wij heel blij mee zijn. Waarom niet, als alles nog goed is! Wel alles van een vers likje verf voorzien, en de commode nieuwe handgreepjes gegeven. Ik vind de roze leertjes nog steeds super leuk, een krijg er ook veel complimentje over.
*
Mijn buikje groeit als kool! Ik probeer elke week een foto te maken, maar het schiet er wel eens bij in. Maar de verschillen per week vind ik verbluffend! Wel heb ik het idee dat mijn buik veel harder gaat en groter wordt dan van andere zwangere die ik zie. Maar zolang alles goed en gezond is, wie ben ik om mij daar dan druk over te maken.
*
Heerlijk dingetjes kopen voor de baby, of het nu noodzakelijk dingen zijn of gewoon ter aankleding van haar kamertje, hebbedingetje of wat dan ook, het is zeer bevredigend!
*
Mijn smaak is niet echt veranderd. Wel neig ik iets meer naar zoetigheid dan normaal, nu kies ik eerder die bak ijs als ik op de bank zit, dan die zak chips die het normaal is 😉

babykamer, liewood, babyspullen, prenatal, mierenco, 2e trimester

♥ ♥ ♥

Jeetje wat is het 2e trimester omgevlogen! Wij zijn de afgelopen maanden ontzetten druk geweest in ons huis. Niet alleen ik heb last van nesteldrang, maar Peter net zo goed. Wat natuurlijk wel zo fijn is, want de meeste grote klussen doen wij met zn tweetjes!

Het 3e trimester, deel ik ook heel snel met jullie! Ook neem ik jullie dan mee met mijn tripje naar het ziekenhuis, en tipje van de sluier daar waren wij niet voor de baby! Ook mocht ik aanwezig zijn op een geweldig mom to be event!

♥ ♥ ♥

Geen buikfoto, rompertje, speentje missen, volg mij op instagram!

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply